Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Εκθεση Φωτογραφίας του Γιώργου Αναστασιάδη με τίτλο "Εικόνες Ψυχής"

Τα έργα επιλέχτηκαν ώστε να δημιουργούν στο θεατή μια συνέχεια γραφής και να συνθέτουν ένα σύνολο όπου αποκαλύπτεται η αθέατη πλευρά του ορατού και εξερευνείται ο συμβολισμός της ανθρώπινης μορφής στον κόσμο, που είναι και η πρόθεση του καλλιτέχνη. Ο Γ. Αναστασιάδης προσπαθεί μέσα από τη δουλειά του να διακρίνει μια αντιφατική συνέχεια και να υπογραμμίσει μέσα από την αντίθεση του ασπρόμαυρου τις διαφορετικές προσεγγίσεις και στιγμές των συναισθημάτων.
Την έκθεση επιμελήθηκαν η Έλλη-Άννα Περιστεράκη και η Αιμιλία Σωτήρχου (peristerakigothic@yahoo.com)

Ο Γιώργος Αναστασιάδης γεννήθηκε στην Κάρπαθο και είναι παιδίατρος. Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Μουσείο Φωτογραφίας, Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Biennale 2006 στο Άμστερνταμ) και έχει διακριθεί σε διαγωνισμούς Φωτογραφίας. Έργα του δημοσιεύονται συχνά στον περιοδικό τύπο.

Να πώς παρουσιάζει ο ίδιος τη δουλειά του:
«Το βλέμμα του φωτογράφου περιδιαβαίνει ένα κόσμο που εξελίσσεται γρήγορα και αλλάζει δραματικά. Οι μορφές των ανθρώπων δεσπόζουν ως σύμβολα που αφήνουν τα ίχνη τους στο δυνατό φως ή στο απόλυτο σκοτάδι… Ο φωτογράφος παίρνει την εικόνα του και την κάνει δικό του σύμβολο. Οξύνει τις γραμμές του, τους τόνους του και αιχμαλωτίζει το στίγμα του. Έτσι το περνά από την καθημερινότητά του στο δικό του σύμπαν, ως αιώνιο σύμβολο παρουσίας και συναισθημάτων… Ο συμβολισμός του βλέμματος, των χεριών, του προσώπου, της αφής, του χρόνου, του πόνου, της θλίψης, της χαράς, περιγράφονται και καταγράφονται στην εικόνα και στο χάδι του φωτογράφου… Είναι ένα παιχνίδι που το συναίσθημα του ενός γίνεται αίσθηση του άλλου… Το κρυφό αντικείμενο του πόθου και των δύο γίνεται σημείο αναφοράς. Ένα βήμα παραπάνω φορτίζει το συναίσθημα και ωθεί στο επόμενο βήμα…»
Διάρκεια Εκθεσης από 1/12/2010 μέχρι 23/12/2010

Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα -Παρασκευή 12:00 –14:00 και 18:00 –21:00.
Σάββατο 11:00 –15:00
Εύμαρος
Φωκίδος 26, Αμπελόκηποι
Τηλ: 210 6207824
Πηγη: www.4free.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου