Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου 2010

Εκθεση Φωτογραφίας της Λίζη Καλλιγά με τίτλο "Μετοικησις" στο Μουσείο Μπενάκη


Οι φωτογραφίες της Λίζης Καλλιγά στο παλαιό μουσείο Ακροπόλεως συλλαμβάνουν και αποτυπώνουν -με το ιδιότυπο εικαστικό βλέμμα της δημιουργού- μια μετέωρη κατάσταση: την κενότητα του μη λειτουργικού πλέον χώρου, ο οποίος έχει μετατραπεί από μόνιμο εκθεσιακό περιβάλλον σε τόπο καταγραφής, συσκευασίας και προσωρινής φιλοξενίας των πολύτιμων έργων της αρχαίας γλυπτικής για να δεχτούν φροντίδες ειδικών, ώστε να μεταφερθούν σώα και αβλαβή στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης.
Τόπος ενδιάμεσος, στιγμή οριακή. Το σώμα των γλυπτών μεταμορφώνεται, καθώς ενδύεται το προστατευτικό λευκό κάλυμμα, ενώ το παιχνίδι της φωτοσκίασης εμπλουτίζει το σημασιολογικό περιεχόμενο των ενδεδυμένων μορφών.

Η έκθεση, την επιμέλεια της οποίας ανέλαβαν η Συραγώ Τσιάρα, Διευθύντρια του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, με την ιστορικό τέχνης Χριστίνα Πετρινού, αποτελεί μια παραγωγή του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.

Διάρκεια έκθεσης από 15 Δεκεμβρίου 2010 εως 23 Ιανουαρίου 2011
Μουσείο Μπενάκη
Κτήριο οδού Πειραιώς
Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου
τηλ 210 345 3111

Ώρες Λειτουργίας
Τετάρτη, Πέμπτη, Κυριακή: 10:00 - 18:00
Παρασκευή, Σάββατο: 10:00 - 22:00

Παραμένει κλειστά Δευτέρα, Τρίτη και τις ακόλουθες αργίες: 25 Μαρτίου, 1 Μαΐου, 28 Οκτωβρίου, 25-26 Δεκεμβρίου, 1 και 6 Ιανουαρίου, Καθαρή Δευτέρα, Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα, Αγίου Πνεύματος.
Πηγή :www.benaki.gr
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου