Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

Έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο «Αποτύπωμα» του Σταύρου Χαρισόπουλου στον Πύργο της Τήνου από 1-15/9

Η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Αποτύπωμα» θα φιλοξενηθεί στον Πύργο της Τήνου, στην “Aίθουσα Γαΐτη” από 1-15 Σεπτεμβρίου 2018.

Ο Σταύρος Χαρισόπουλος που έχει πάντα ως θέμα του το τοπίο, και έχει γνωρίσει πολλά από τα μυστικά του, αυτή τη φορά επιλέγει την Τήνο για να αναδείξει το αρχετυπικό αναλλοίωτο τοπίο σε συνδυασμό με το δομημένο περιβάλλον της που αποτελεί αναπόσπαστο συμπλήρωμα της χαρακτηριστικής τοπιογραφίας του νησιού.

Η ανθρώπινη παρουσία παρότι απουσιάζει από τις εικόνες του έχει αφήσει τα αποτυπώματα της. Το πέρασμα από το «κενό» στην υπαινικτική «παρουσία», το ίχνος, δεν καταργεί ούτε καθιστά ανίσχυρα τα αντικείμενα, τα οποία αντίθετα ενισχύουν την παρουσία τους επιβάλλοντας απρόσμενες «δυσαρμονίες» στο κάδρο.

Η υπογραμμισμένη συμμετρία, η μετωπική καταγραφή, το παιχνίδι των αναλογιών, και των όγκων χρησιμοποιούνται από τον φωτογράφο για να κατασκευάσει με μια δωρική απλότητα, αφαιρετικές συνθέσεις.

Η νέα δουλειά του Σταύρου Χαρισόπουλου είναι ένα ακόμη κομμάτι στο παζλ της προσωπικής του κατάθεσης που αφορά στην καλλιτεχνική του προσέγγιση στο περιβάλλον και σε όλα τα δομικά στοιχεία που το συνθέτουν. Η Τήνος έρχεται να συμπληρώσει το θαυμασμό που τρέφει για έναν χώρο αμόλυντο χωρίς αστικές παρεμβάσεις και ανθρώπινες παρεκτροπές. 
Οι φωτογραφίες αυτές μιλάνε για τις αλήθειες του τόπου όπως μιλάνε και για την αφηρημένη αλήθεια που ο τόπος μεταφέρει.

Νίνα Κασσιανού
Δρ. Ιστορίας Φωτογραφίας, Επιμελήτρια

Διάρκεια Έκθεσης : 1 εως 15 Σεπτεμβρίου 2018
“Aίθουσα Γαΐτη”
Πύργος- Τήνου


Βιογραφικό

Ο Σταύρος Χαρισόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Αποκτά την πρώτη του επαφή με την φωτογραφία και τον σκοτεινό θάλαμο, παρακολουθώντας διετή τεχνικά μαθήματα στις Σχολές Αμερικανικής Παροικίας. Στη συνέχεια γίνεται μέλος του Φωτογραφικού Κύκλου και παρακολουθεί τα σεμινάρια Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας του Πλάτωνα Ριβέλλη. Ασχολείται επαγγελματικά με την αρχιτεκτονική φωτογραφία και την φωτογραφία τοπίου.

Έχει διακριθεί σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς όπως Tokyo TYFA Gold Winner, Paris PX3, EPSON Pano Awards, Color Awards, ILA Awards κ.α.. Οι φωτογραφίες του έχουν προβληθεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, την Ελληνοαμερική Ένωση και το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή και δημοσιευθεί στον διεθνή τύπο.

Ιστοσελίδα: http://stavroscharisopoulos.com/
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου