Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018

Μήνας Φωτογραφίας στη Λιβαδειά / Μάιος 2018

Η Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς γιορτάζει με πολύ μεγάλη χαρά τον τυχερό της 13ο χρόνο λειτουργίας και γεμίζει όλο τον Μάιο την πόλη με εικόνες περίεργες, εικόνες μεγάλων δημιουργών, τόσο διαφορετικές μεταξύ τους αλλά και τόσο συμπληρωματικές που αναζητούν το βλέμμα του θεατή να ανακαλύψει τους κρυφούς δεσμούς που δημιουργεί η τέχνη της φωτογραφίας ανάμεσα τους.Πέντε εκθέσεις, πέντε ξεχωριστοί κόσμοι, πέντε κατασκευασμένοι κόσμοι με κέντρο πάντα τον άνθρωπο και την μορφή του, την περιπέτεια του.

Παρασκευή 4 Μαΐου έως Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Έκθεση της Φωτογραφικής Λέσχης Λειβαδιάς στο Ισόγειο του Νερόμυλου με θέμα:
"Μια Αδιόρατη Παρουσία".
Η συλλογική δουλειά των μελών της Λέσχης μας βασισμένη πάνω στον προβληματισμό που αφήνει η θολή ανάμνηση της ανθρώπινης παρουσίας και τον ρόλο της Φωτογραφικής τέχνης στην αναπαράσταση της.
Εγκαίνια Έκθεσης : Παρασκευή 4 Μαΐου στις 19:30Παρασκευή 11 Μαΐου έως Πέμπτη 17 Μαΐου 2018


Έκθεση του PolKurucz – kolorcollective στη Νεροτριβή με θέμα: "TheZONEproject" με την ευγενική χορηγία του Antiparos International Photo Festival.
Το "ZONEproject" ξεκίνησε το 2015 από τον Γάλλο φωτογράφο PolKurucz και την κολεκτίβα KolorArt από την Βραζιλία. Είναι μια σειρά από φωτογραφίες που η καθεμία ορίζεται από ένα ξεχωριστό σχέδιο και μήνυμα. Η φωτογράφιση έγινε στο στούντιο της κολεκτίβας στην καρδιά του Ρίο ντε Τζανέιρο σε ένα αποκαλυπτικό προαστιακό περιβάλλον όπως αυλές, γέφυρες και άλλα χαρακτηριστικά σημεία. Το πρότζεκτ όλο είναι εμπνευσμένο από πραγματικά κοινωνικά θέματα, την Βραζιλιάνική ντραγκ σκηνή, τους ντόπιους σχεδιαστές μόδας και καλλιτέχνες.
Εγκαίνια Έκθεσης : Παρασκευή 11 Μαΐου στις 19:30

Παρασκευή 11 Μαΐου έως Κυριακή 20 Μαΐου 2018


Έκθεση του Λουκά Βασιλικού στο ισόγειο του Νερόμυλου - Αίθουσα 1 με θέμα: "Uncanny"
Εγκαίνια Έκθεσης : Παρασκευή 11 Μαΐου στις 19:30

Παρασκευή 11 Μαΐου έως Κυριακή 20 Μαΐου 2018


Έκθεση της Χριστίνας Σοροβού στο ισόγειο του Νερόμυλου - Αίθουσα 2 με θέμα: "Διάλογοι"
Σε μια απόπειρα επικοινωνίας μεταξύ εξωτερικού και εσωτερικού περιβάλλοντος, οικείοι χώροι και πρόσωπα συνομιλούν με το άγνωστο των εξωτερικών χώρων επιχειρώντας να συναντηθούν. Οι διάλογοι αυτοί αποτυπώνονται σε μια κοινή φωτογραφική συλλογή.
Εγκαίνια Έκθεσης :  Παρασκευή 11 Μαΐου στις 19:30Παρασκευή 18 Μαΐου έως Κυριακή 27 Μαΐου 2018 

Έκθεση των Lily, Κωστή Αργυριάδη και Τάνιας Καμίδου της φωτογραφικής ομάδας STUDIOTESSERA σε επιμέλεια του Στράτου Καλαφάτη στη Νεροτριβή με θέμα:
"3 Φωτογράφοι 3 αφηγήσεις από τη Θεσσαλονίκη"


Τρεις ιδιαίτερα ταλαντούχοι νέοι φωτογράφοι από τη Θεσσαλονίκη. Τρεις φωτογραφικές αφηγήσεις πολύ διαφορετικές μεταξύ τους, με μεγάλη τόλμη και αλογόκριτη ελευθερία γύρω από το σώμα, τη σεξουαλικότητα, το τραύμα, τα δύσκολα προς διαπραγμάτευση συναισθήματα και τη μετριότητα του αισθητικού ερεθίσματος στη σύγχρονη πόλη. Τρεις δουλειές στην πρώτη γραμμή του διεθνούς διαλόγου γύρω από τη σημερινή φωτογραφία

Σάββατο 26 Μαΐου 2018

Κεντρική Εκδήλωση
Στο συνεδριακό κέντρο " Χρήστος Παλαιολόγου" ομιλία - συζήτηση με προσκεκλημένο τον Στράτο Καλαφάτη και τους φωτογράφους και θέμα "Η έντυπη Περιπέτεια της Φωτογραφίας" με αφορμή την ανατρεπτική πρόταση των εκδόσεων "ΑΓΡΑ" που συνοδεύει την έκθεση.


Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς
Email επικοινωνίας : fotolesxilivadias@gmail.com

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου