Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

PhoS / ΦΩS (ΦΩτογραφία και Street) Πρώτο Φεστιβάλ Φωτογραφίας Δρόμου στην Αθήνα 10, 11 &12 Νοεμβρίου στο Booze Cooperativa

"ΦΩΣAthens" STREET PHOTOGRAPHY DAYS  AWARDS  & LECTURES
Διάρκεια έκθεσης: 10/11 - 3/12/2017
Ωράριο έκθεσης: 12:00 – 21:00
Βοοze:BaseGALLERY & :OVERVIEW-Ikon

“Πρώτο Φεστιβάλ Φωτογραφίας Δρόμου στην Αθήνα”. Το Σάββατο, 11 Νοεμβρίου στις 20.00, το PhoS σας καλεί σε συνέντευξη τύπου στο ΒΟΟΖΕ, με αφορμή την πρώτη και μοναδική δωρεάν συνάντηση φωτογραφίας δρόμου στην Ελλάδα, που θα λάβει χώρα στην πόλη τής Αθήνας.
Φωτογραφικά εργαστήρια με καταξιωμένους Έλληνες και ξένους φωτογράφους καθώς επίσης ένα πλούσιο πρόγραμμα που αφορά σε φωτογραφικές δράσεις & εκθέσεις, οι οποίες προέκυψαν από διεθνή διαγωνισμό, υπόσχονται να λούσουν με ΦΩΣ τους δρόμους της Αθήνας από τις 10 έως τις 12 Νοεμβρίου.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΩS_

 PhoS / ΦΩS (ΦΩτογραφία και Street) στην Αθήνα είναι η πρώτη και μοναδική δωρεάν συνάντηση φωτογραφίας δρόμου στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα διαμορφώθηκε σε μεγάλο μέρος από τους ίδιους τους συμμετέχοντες!
Τα εργαστήρια, οι ομιλίες, η κριτική πορτφόλιο, οι διαγωνισμοί και οι εκθέσεις πρόσφερονται απολύτως δωρεάν! Τα εργαστήρια "Walk the Talk" (3-4 την ημέρα) δεν αλληλεπικαλύπτονται, η δε συμμετοχή εγκρίθηκε με βάση τα πορτφόλιο των υποψηφίων και με σειρά προτεραιότητας.
Στις φωτογραφικές συναντήσεις θα αξιοποιήσετε στο έπακρο την παρουσία σας και κατά συνέπεια το θεωρητικό μέρος (σε αντίθεση με τα συνήθη εργαστήρια) θα περιοριστεί στο ελάχιστο και θα επικεντρωθεί σε προβλήματα που εμφανίζονται και συζητούνται κατά τη διάρκεια της πρακτικής εξάσκησης. Θα κληθείτε να αγνοήσετε τα τετριμμένα και θα δοκιμάσετε εναλλακτικά οπτικά στοιχεία (γεωμετρία, αντιθέσεις, σκιές, προοπτικές, αφαίρεση, συμβολισμό ...)

Θα κληθείτε να βάλετε “οπτική τάξη” στον χαοτικό χώρο της πόλης, με παρατήρηση, αναμονή και νοητική σύλληψη μιας σκηνής δρόμου πριν από την ενεργοποίηση του κλείστρου.
Στην αρχή ή στο τέλος κάθε 3ωρης συνάντησης θα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε και να συζητήσετε μια σύντομη επισκόπηση της φωτογραφίας δρόμου και των βασικών της δημιουργών (Andre Kertesz, Henri Cartier-Bresson, Garry Winogrand, Robert Frank κ.α.).

Οι διοργανωτές iFocus.gr, BULBphotos.eu, StreetHunters.net και StreetCorePhotography.com χαιρετίζουν τους Έλληνες φωτογράφους μαζί με τον Κωνσταντίνο Μάνο (Magnum photos) που με λίγες γράμμες λέει τα πάντα για την φωτογραφική τέχνη: "Πάντα με εντυπωσίαζε η ποιότητα της δουλειάς των φωτογράφων στην Ελλάδα. Τους συγχαίρω για το πάθος που έχουν για τη φωτογραφία. Είναι αξιοθαύμαστο, ειδικά όταν σκοπός δεν είναι το κέρδος αλλά η ίδια η τέχνη.
Αν και χρησιμοποιούμε τον όρο «φωτογραφία δρόμου» για να περιγράψουμε την φωτογραφική μας δραστηριότητα, νομίζω ότι πρόκειται για ελλιπή περιγραφή. Ίσως είναι καλύτερα να την ονομάσουμε “μαγική στιγμή”, κάτι που μπορεί να εμφανισθεί οπουδήποτε συγκεντρώνονται και διασταυρώνονται άνθρωποι, σ'ένα γάμο, ένα πάρτι γενεθλίων, μια έκθεση ή μια παρέλαση.

Μαγικές στιγμές υπάρχουν παντού και είναι μοναδικές. Συμβαίνουν μια και μόνη φορά. Για μένα, η ανθρώπινη παρουσία σε μια φωτογραφία (ακόμη και σαν σκιά) είναι πολύ σημαντική.
Σήμερα εκατομμύρια άνθρωποι βγάζουν φωτογραφίες με επαγγελματικές φωτογραφικές μηχανές. Είναι πολύ εύκολο να βγάλει κάποιος φωτογραφίες, αλλά πολύ δύσκολο να δημιουργήσει αξέχαστες εικόνες.
​"Any fool can make a picture. Try playing the violin."

Παράλληλες Εκδηλώσεις:

Παρασκευή 10.11.17 / Workshop
 11.00-14.00 hrs : Spiros Soueref - "How to prepare your Road Trip" -

Σάββατο 11.11.17 / Workshop
 11.00-14.00 hrs : Ιωάννα Γεωργοπούλου – " Exploring human roads. Walking to synthesis" 
 14.00-17.00 hrs : Βασίλης Γεροντάκος - "Η πόλη που ονειρεύτηκα" -
 21.00-00.00 hrs : Press Conference/Opening/Party COOPERATIVA

Κυριακή  12.11.17 / Workshop
 11.00-14.00 hrs : Martin U Waltz - "Channel your inner Daido
 see Athens as a living creature"

Διοργανωτές
http://www.bulbphotos.eu/
http://www.streethunters.net/
http://www.streetcorephotography.com/
http://www.ifocus.gr/

Booze Cooperativa
Κολοκοτρώνη 57
Αθήνα

Πληροφορίες_ http://www.phosathens.Info

Facebook page

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου