Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2017

Εκδήλωση Λόγου στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης με τίτλο «Φωτογραφία και Θέατρο». Τρίτη 14/11. Είσοδος Ελεύθερη


Το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του κύκλου ομιλιών «ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ», διοργανώνει την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017, στις 19:00, εκδήλωση λόγου με τίτλο «Φωτογραφία και Θέατρο», σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Στην εκδήλωση θα διερευνηθεί η δημιουργική συνάντηση της φωτογραφίας με το θέατρο και η σύγκλισή τους στην αναπαράσταση του πραγματικού. Θα τεθούν προς συζήτηση θέματα που αφορούν τη στιγμιοτυπική απεικόνιση της θεατρικής πράξης, τις αρχές και διάφορες τροπικότητες της θεατρικής φωτογραφίας, τη χρήση της φωτογραφίας στο σύγχρονο θέατρο ως σκηνικό στοιχείο, καθώς και την αξία της στην ιστορική και αρχειακή έρευνα για το σχεδιασμό θεατρικών σκηνικών και κοστουμιών.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ Λίλα Βλαχοπούλου και Stefanos Pittas θα διαβάσουν απόσπασμα από το έργο του Ίταλο Καλβίνο «Η περιπέτεια ενός Φωτογράφου» (1955).
Στη συζήτηση θα συμμετέχουν:
• Ο καθηγητής Θεατρολογίας του ΑΠΘ και Πρόεδρος Ελληνικής Ένωσης Κριτικών Θεάτρου & Παραστατικών Τεχνών, Savas Patsalidis
• Η επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του ΑΠΘ, Ζωή Βερβεροπούλου
• Ο σκηνογράφος-ενδυματολόγος, Χρήστος Μπρούφας

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017, 19:00
Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης
Αποθήκη Α΄, 1ος όροφος, Λιμάνι Θεσσαλονίκης,
Τηλ.Επικοινωνίας : 2310 566716

Είσοδος ελεύθερη
*Φωτογραφία: Τάσος Θώμογλου

Facebook page event
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου