Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Έκθεση Φωτογραφίας της Έλλης Τσάτσου με τίτλο "Eye" στην Τήνο έως 30/07

Η φωτογραφική έκθεση της Έλλης Τσάτσου με τίτλο ‘Eye’ αποτελείται από εικόνες εμπνευσμένες από τις Κυκλάδες. Το Τηνιακό λατομείο πράσινου μαρμάρου, η αρχοντική Πορτάρα στη Νάξο, το απέραντο γαλάζιο της Αμοργού, το απόκοσμο Σαρακήνικο της Μήλου και το φεγγάρι πάνω από τον Αργοσαρωνικό κόλπο είναι μερικά από τα τοπία του Αιγαίου που συγκροτούν την παρούσα σύνθεση, προσκαλώντας τον θεατή σε ένα ταξίδι περισυλλογής και γαλήνης.
Συνοδευτικά, στην έκθεση περιλαμβάνονται τα τρία βιβλία της Έλλης (‘Alphabet’ [2016], ‘A Family You Choose’ [2017] και ‘From the path the water’ [2017]), όπως επίσης και η φωτογραφική εργασία από το εργαστήριο μαρμαρογλυπτικής του Τήνιου Ονούφριου Δεσύπρη (Υστέρνια, Αύγουστος 2016).


Βιογραφικό

Η Έλλη Τσάτσου (Αθήνα, 1987) είναι Ελληνίδα φωτογράφος με έδρα το Λονδίνο. Η δουλειά της προσεγγίζει έννοιες της διαίσθησης, οικειότητας, εστίας και αρμονίας μέσω μίας παστέλ παλέττας και εικόνων που αποτυπώνουν τη φύση και την ευγενή αλληλεπίδραση του ανθρώπου με αυτήν. Μέσω της χρήσης ψηφιακής και αναλογικής φωτογραφίας, καθώς και κινούμενης εικόνας, μοντάζ και γραφής, το έργο της Έλλης επιθυμεί να προτρέψει παρατήρηση και παρουσία. Η δημιουργική διαδικασία και η έμφαση που δίνεται στη διαδρομή, έξελιξη και καλλιτεχνική διεργασία είναι στο επίκεντρο των θεματικών του.
Έχοντας μαθητεύσει δίπλα στο βρετανό φωτογράφο Nick Knight και τον αμερικάνο φωτογράφο Ryan McGinley, η Έλλη έχει από το 2013 εστιάσει στην προσωπική της δουλειά, που τα τελευταία χρόνια έχει παρουσιαστεί στην Αγγλία, Ιταλία, Τυνησία και προσφάτως στην γενέτειρα της Αθήνα (‘as long as you want’, Gallery Iris, 2017). Το 2016 εξέδωσε το πρώτο της φωτογραφικό βιβλίο, ‘Alphabet’, υπό το πρίσμα του project σύγχρονης ελληνικής φωτογραφίας Whitelight Editions το οποίο συνεπιμελείται μαζί με τη Γκέλη Σιγανού. Η έκθεση ‘Εye’ είναι η πρώτη παρουσίαση δουλειάς της στο αγαπημένο της Αιγαίο.



Διάρκεια Έκθεσης: 21 Ιουλίου έως  30 Ιουλίου 2017
Ωράριο: καθημερινά 11π.μ. έως μεσάνυχτα
Αίθουσα Γαϊτη, Πύργος
Τήνος
contact@ellietsatsou.com
www.ellietsatsou.com

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου