Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Έκθεση Φωτογραφίας του Ηλία Κοσίντα με τίτλο "Watermarks" στην Image Gallery. Εγκαίνια Πέμπτη 18/05

Ο Ηλίας Κοσίντας πραγματοποιεί την δεύτερη έκθεση φωτογραφίας του στην Image Gallery, με τίτλο «Watermarks». Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 18 Μαΐου, στις 7 το βράδυ και η έκθεση θα διαρκέσει έως την 1 Ιουνίου.

Στην έκθεση αυτή θα δούμε την καινούργια δουλειά του φωτογράφου Ηλία Κοσίντα, που κάνει διάλειμμα για λίγο από την αναλογική φωτογραφία, το σκοτεινό του θάλαμο και τον ασπρόμαυρο κόσμο του και μπαίνει στην ψηφιακή εποχή με μια έγχρωμη δουλειά που συναρπάζει.

«Θαυμάζοντας τα κύματα
 Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο Ηλίας Κοσίντας είναι αμφίβιο είδος φωτογράφου. Δρα με την ίδια δημιουργική επιδεξιότητα - αποτελεσματικότητα και σε στεριά και σε θάλασσα. Και όταν λέμε θάλασσα εννοούμε ανοιχτά πελάγη, κύματα βουνά, συνθήκες αποθαρρυντικές για φωτογράφους του ''γλυκού νερού''. Οπότε μην περιμένετε να δείτε από αυτόν ωραίες πλην άνευρες εικόνες “ενυδρείου”. Στις θάλασσες που χρόνια τώρα ''ταξιδεύει'' τον περιμένουν, όπως θα διαπιστώσετε, οι πιο αναπάντεχες συναντήσεις. Οι συναντήσεις αυτές είναι το περιεχόμενο της εργασίας του. Μια εργασία που αποκαλύπτει θαλάσσιους φωτογραφικούς θησαυρούς.
Το θαλασσινό νερό γίνεται το παραμορφωτικό του κάτοπτρο, ο υγρός του πηλός. Έτσι πλάθει τις εικόνες του. Έτσι οικειοποιείται τη φωτογένεια των κρυστάλλων. Γοητεύει τα πλάσματα του βυθού και αυτά συνεργάζονται μαζί του. Αν μπορείτε να το διανοηθείτε, ναι, του ποζάρουν!
Με τη συνδρομή του ήλιου, τη μαγεία της διάθλασης, σχεδιάζει χορογραφίες λαμπερών ιριδισμών που στέλνουν μηνύματα. Όπως τα καθρεφτάκια της ξηράς στέλνουν τις ακτίνες του ήλιου στα διερχόμενα καράβια. Και έχει αυτό το παιχνίδι των σινιάλων μια κρυφή μελαγχολία που έχει να κάνει με την τάση μας να μετράμε το χρόνο με καλοκαίρια!
O Ηλίας Κοσίντας ως καλλιτέχνης - οικοδεσπότης, με την εύνοια της ποίησης, τη λοξή ματιά, την ευαισθησία και το χιούμορ, την ικανότητά του στην αλίευση εικόνων υψηλής αισθητικής, σε αυτήν του την έκθεση με γενναιοδωρία μας προσφέρει υπέροχα “θαλασσινά” που τρώγονται με τα μάτια! Εκθέτοντας τις διάφανες φωτογραφικές του ακουαρέλες στην ουσία μας προσκαλεί σε ένα εκθαμβωτικό ταξίδι. Ένα ταξίδι που σε περνάει από ...σαράντα κύματα. Κύματα χαράς, συγκίνησης, σαγήνης, θαυμασμού, αισθητικής απόλαυσης. Κύματα που λειαίνουν το βραχώδες εσωτερικό μας τοπίο.»
Γεράσιμος Νεόφυτος

Εγκαίνια Έκθεσης: Πέμπτη 18 Μαΐου 2017, 19:00
Διάρκεια Έκθεσης: 18 Μαΐου εως 1 Ιουνίου 2017

The Image Gallery 
Λεωφ. Βασιλίσσης Αμαλίας 36
Αθήνα
 
Ωράρια Λειτουργίας Έκθεσης: Τρίτη έως Παρασκευή 16:00-20:00
Σάββατο: 11:00-17:00
Κυριακή: 12:00-16:00

Περισσότερες πληροφορίες  The Image Gallery 
Τηλ.επικοινωνίας: 210 32 30 534 
 Email : mail@theimage.gr.

Facebook Page Event

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου