Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο "Τείχη της Πραγματικότητας" της Δήμητρας Λαζαρίδου στην Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα εως 28/04


Δήμητρα Λαζαρίδου @
Η Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα στο πλαίσιο των νέων συνεργασιών της με σύγχρονους Έλληνες και ξένους φωτογράφους παρουσιάζει στο κοινό το έργο της καλλιτέχνιδας Δήμητρας Λαζαρίδου.

"Η Πόλις, αέναος ζωντανός οργανισμός, αντανακλά καταστάσεις όπως: επιβίωση, μοναξιά, αδυναμίες, συγκρούσεις - την προσεγγίζει περιφερειακά, διαλέγοντας γωνιές μιας αγνοημένης καθημερινότητας που παίρνει μέρος στην ιστορία της χωρίς να φαίνεται. Τα φώτα μέσα στο μαύρο της νύχτας και οι κατασκευές διατηρούν τη σταθερότητά τους και ανθίστανται στο παροδικό της ύπαρξης και της αντικειμενικότητας".

Βιογραφικό

Η Δήμητρα Λαζαρίδου γεννήθηκε το 1966 στην Αλεξανδρούπολη. Σπούδασε Οπτική Επικοινωνία στη Hoschule der Kunste στο Βερολίνο όπου συμπλήρωσε και τον μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών. Ατομικές της εκθέσεις έχουν παρουσιαστεί στην Ελλάδα, την Ιταλία και τις ΗΠΑ, ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις σε γκαλερί και μουσεία της Ελλάδας και του εξωτερικού, όπως στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, στο Theatre de la Photographie et de l’Image στη Νίκαια [ Γαλλία ], στο Maison Europeene de la Photographie στο Παρίσι, στην Fondazione Mudima στο Μιλάνο κ.ά. Έργα της βρίσκονται στη συλλογή του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, στο Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, στη συλλογή του Martin z. Margolies στο Maimi, στο Johns Hopkins University στη Βαλτιμόρη, στο Weatherspoon Art Museum / University of North Carolina και σε άλλες ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ.

Η έκθεση οργανώνεται από τον «Οργανισμό Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Προστασίας Πολιτισμού και Αθλητισμού» του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού [ Ο.Κ.Α.Π.Α. ]

Επιμέλεια Έκθεσης: Ελίζα Γερολυμάτου, Ιστορικός Τέχνης

Εγκαίνια Έκθεσης : Τρίτη 7 Μαρτίου 2017
Διάρκεια Έκθεσης : 7 Μαρτίου έως 28 Απριλίου 2017

Ωράριο λειτουργίας : Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη & Παρασκευή 10:00 – 18:00 
Τετάρτη 13:00 – 20:00

Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα
Κοκκώνη 15
Ψυχικό
Τηλ επικοινωνίας: 210 6717097

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου