Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Σεμινάριο Φωτογραφίας & Κινηματογράφου από τον Πλάτωνα Ριβέλλη στους Δελφούς " Η Ιερότητα ως περιεχόμενο της Φωτογραφίας και του Κινηματογράφου" , 26- 29 Μαΐου 2017

Από 26 έως και 29 Μαΐου 2017 και με γενικό θέμα «Η Ιερότητα ως περιεχόμενο της φωτογραφίας και του κινηματογράφου» ο Πλάτων Ριβέλλης θα αναλύσει τον τρόπο, με τον οποίο η έννοια της Ιερότητας, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από την τελετουργία ή την πίστη, μετατρέπεται σε καλλιτεχνικό περιεχόμενο και καταλήγει σε συγκεκριμένη καλλιτεχνική πρόταση.

Μέσα από παραδείγματα και από τις δύο τέχνες της εικόνας, της Φωτογραφίας και του Κινηματογράφου, θα αναδειχθεί η ιδιαιτερότητα της καθεμιάς, θα προκύψουν οι ομοιότητες και οι διαφορές τους ενώ παράλληλα θα δοθεί η δυνατότητα γνωριμίας με το έργο μερικών μεγάλων σκηνοθετών και φωτογράφων.

Κατά το τετραήμερο του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα, κατά τις πρωινές ώρες, να φωτογραφίζουν διάφορα θέματα που θα έχουν επιλέξει, με στόχο να προσεγγίσουν και να αποδώσουν την έννοια της Ιερότητας υπερβαίνοντας τη ρεαλιστική φωτογραφική περιγραφή.
Στόχος είναι να διοργανωθεί το φθινόπωρο έκθεση φωτογραφίας στις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου στους Δελφούς σε επιμέλεια Πλάτωνα Ριβέλλη.

Οι εγγραφές για το 2ο Σεμιναρίου Φωτογραφίας Δελφών που οργανώνει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Δελφών, σε συνεργασία με τον Φωτογραφικό Κύκλο έχουν ξεκινήσει!
Καταληκτική ημερομηνία: 10 Απριλίου 2017

Διάρκεια Σεμιναρίου 26 Μαΐου έως 29 Μαΐου 2017
Αναλυτικές πληροφορίες- Κράτηση θέσης:
210-3312781 και conferences2@eccd.gr

Ευρωπαικό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών

Συνεδριακό Κέντρο Δελφών
Δελφοί, Φωκίδα
Τηλ. 22650.82731-2
e-mail:epkdelf1@otenet.gr,


www.rivellis.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου