Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016

Σεμινάριο Φωτογραφίας και Κινηματογράφου από τον Πλάτωνα Ριβέλλη στους Δελφούς με θέμα «Η Ιερότητα ως περιεχόμενο της φωτογραφίας και του κινηματογράφου»

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Δελφών, σε συνεργασία με τον Φωτογραφικό Κύκλο, οργανώνει στους Δελφούς από την Παρασκευή 26 έως και τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2017 σεμινάριο με θέμα «Η Ιερότητα ως  περιεχόμενο της φωτογραφίας και του κινηματογράφου».

Στο σεμινάριο που θα έχει συνολική διάρκεια 12 ωρών (17.00-20.00 κάθε μέρα), θα διδάξει ο Πλάτων Ριβέλλης.

Ο Πλάτων Ριβέλλης θα αναλύσει τον τρόπο με τον οποίο μια μεταφυσική διάσταση, όπως εν προκειμένω η έννοια της Ιερότητας, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από την τελετουργία ή την πίστη, μετατρέπεται σε καλλιτεχνικό περιεχόμενο και καταλήγει σε μια συγκεκριμένη καλλιτεχνική πρόταση. Μέσα από παραδείγματα και από τις δύο τέχνες θα αναδειχθεί η ιδιαιτερότητα της καθεμιάς και θα προκύψουν οι ομοιότητες και οι διαφορές τους σε σχέση πάντα με την προσωπικότητα κάθε δημιουργού, ενώ παράλληλα θα δοθεί η δυνατότητα γνωριμίας με το έργο μερικών μεγάλων σκηνοθετών και φωτογράφων.

Κατά το τετραήμερο του σεμιναρίου (26-29/05/2017) οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα, κατά τις πρωινές ώρες, να φωτογραφίζουν διάφορα θέματα που θα έχουν επιλέξει με στόχο να προσεγγίσουν και να αποδώσουν μια δική τους «μεταφυσική» διάσταση που θα επιχειρεί να υπερβεί τη ρεαλιστική φωτογραφική περιγραφή. Τα θέματα αυτά μπορεί να είναι αρχαιότητες, φύση, αντικείμενα, ακόμα και άνθρωποι, οι οποίοι όμως θα έχουν δώσει γραπτή συγκατάθεση για τη φωτογράφισή τους.

Στη διάρκεια του σεμιναρίου και εφόσον υπάρξει χρόνος θα γίνει μια σύντομη κριτική αυτών των φωτογραφιών για να δοθούν περισσότερο συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Αλλά η ουσιαστική κριτική και επιλογή θα γίνει μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου μέσω ανταλλαγής mail.
Τελικός στόχος του σεμιναρίου είναι να οργανωθεί το φθινόπωρο του 2017 έκθεση φωτογραφίας στις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου στους Δελφούς. Την επιλογή των φωτογραφιών και την επιμέλεια της έκθεσης θα έχει ο Πλάτων Ριβέλλης.
Αναλυτικές πληροφορίες και οδηγίες για κράτηση θέσης θα γνωστοποιηθούν αμέσως μετά τις γιορτές.
.
Διάρκεια Σεμιναρίου : 26 Μαΐου έως 29 Μαΐου 2017

Ευρωπαϊκό Κέντρο Δελφών
Δελφοί

Οργάνωση Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών σε συνεργασία με τον Φωτογραφικό Κύκλο
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου