Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Φωτογραφικός Μαραθώνιος Αθήνας / Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου / Δηλώστε συμμετοχή δωρεάν


Το Athens Photo Marathon, η μεγαλύτερη ανοιχτή φωτογραφική διοργάνωση διαγωνιστικού χαρακτήρα στην Ελλάδα, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016.

Σε μια εποχή που η εικόνα αποτελεί το κυριότερο μέσο επικοινωνίας και μετάδοσης μηνυμάτων, το Athens Photo Marathon με γενικό μότο We are all photographers, καλεί τους φίλους της φωτογραφίας σε ένα ξεχωριστό φωτογραφικό δρώμενο στην πόλη.
Με κοινή γλώσσα τη φωτογραφία και όχημα τη φωτογραφική τους μηχανή, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σ’ έναν «μαραθώνιο», προσεγγίζοντας μέσα από τη δική τους οπτική, σε διάστημα έξι ωρών, τέσσερα θέματα, με επίκεντρο την πόλη.
Το Athens Photo Μarathon (μετεξέλιξη του Athens Photo Inspiration) ξεφεύγει από τα όρια ενός συμβατικού διαγωνισμού, προτείνοντας να δούμε την πόλη που ζούμε, την πόλη που αλλάζει, με άλλο βλέμμα. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή δεν είναι τόσο η τεχνική γνώση του φωτογραφικού μέσου, όσο η διάθεση για πειραματισμό, έκφραση και δημιουργία.

Το Athens Photo Marathon διοργανώνεται από το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας με την υποστήριξη της Nikon, στο πλαίσιο του Athens Photo Festival 2016, το οποίο πραγματοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Η συμμετοχή στο μαραθώνιο φωτογραφίας είναι δωρεάν και οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στο δικτυακό τόπο της διοργάνωσης www.photomarathon.gr.

Οι καλύτερες συμμετοχές θα επιλεγούν από ειδική κριτική επιτροπή αλλά και από το κοινό το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να ψηφίζει ηλεκτρονικά. Θα απονεμηθούν συνολικά 8 βραβεία και 12 έπαινοι, συνολικής αξίας 8.000€.

Η φετινή διοργάνωση θα κορυφωθεί με την ειδική έκθεση των φωτογραφιών που διακρίθηκαν. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Μπενάκη, στο πλαισίο του Athens Photo Festival 2017.

Ο διαγωνισμός θα διεχαχθεί την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου με σημείο εκκίνησης το Μουσείο Μπενάκη στην οδό Πειραιώς. Οι συμμετέχοντες με την ψηφιακή φωτογραφική μηχανή τους, θα συναντηθούν στο σημείο εκκίνησης (Μουσείο Μπενάκη, Κτίριο οδού Πειραιώς) στις 11:00. Κατά την προσέλευσή τους θα απευθύνονται στο γραφείο υποδοχής, απ’ όπου θα λαμβάνουν και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την παραλαβή της ειδικής κάρτας διαπίστευσης με τον αριθμό συμμετοχής τους.

Στη συνέχεια θα συγκεντρωθούν για την ανακοίνωση των θεμάτων. Ο φωτογραφικός μαραθώνιος θα ολοκληρωθεί στις 6 το απόγευμα, με τη συγκέντρωση των συμμετεχόντων στο σημείο τερματισμού και την παράδοση του φωτογραφικού υλικού στην ομάδα του μαραθωνίου. Κάθε διαγωνιζόμενος θα απευθύνεται στον αντίστοιχο “σταθμό παραλαβής” και θα παραδίδει τέσσερις φωτογραφίες (μία ανά θεματική ενότητα), τις οποίες και επιλέγει να υποβληθούν στο διαγωνιστικό τμήμα και να τεθούν στην κρίση της επιτροπής, αρχικά και στη συνέχεια, στην κρίση του κοινού.

Βρείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό.
Δήλωση Συμμετοχής


Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016, 11:00 - 18:00
Athens Photo Marathon
Μουσείο Μπενάκη
Πειραιώς 138, Αθήνα

Τηλ.επικοινωνίας : 210 9211 750
Email: contact@hcp.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου