Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι /Athens Photo Festival 2016 Εγκαίνια Πέμπτη 9 Ιουνίου

Η έκθεση Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι, από το 1987 επιχειρεί να συμβάλλει εποικοδομητικά στην προσπάθεια των νέων καλλιτεχνών για πρόσβαση στον εικαστικό χώρο και να αναδείξει την τρέχουσα φωτογραφική παραγωγή των νέων Ελλήνων δημιουργών. Απόδειξη του σημαντικού ρόλου, που διαδραματίζει ο θεσμός στα φωτογραφικά δρώμενα του τόπου, είναι ότι μεγάλος αριθμός φωτογράφων που σήμερα είναι αναγνωρισμένοι και καταξιωμένοι στον χώρο, πρωτοπαρουσιάστηκαν μέσα από την έκθεση αυτή.

Στην έκθεση Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι του Athens Photo Festival 2016 συμμετέχουν οι :

Μαρία Αντωνιάδου, Θάλεια Γαλανοπούλου, Γιάννης Ζινδριλής, Έλενα Κολλάτου και Λεωνίδας Τούμπανος, Χλόη Κριθαρά-Devienne, Μάρι Μασουρίδου, Μαρία Μαυροπούλου, Θοδωρής Παπαδάκης, Γιάννης Παπανίκος, Δημήτρης Σακαλάκης, Ορέστης Σεφέρογλου, Alexei Siozov, Άρτεμις Σκεύα, Παύλος Σταματιάδης, Κατερίνα Τσακίρη.

Επιμέλεια: Μανόλης Μωρεσόπουλος

Οι εργασίες των 16 φωτογράφων, που παρουσιάζονται στην έκθεση, επιλέχτηκαν μέσα από ένα σύνολο περισσοτέρων των 750 προτάσεων. Ετερόκλητα στοιχεία και πολλαπλές προσεγγίσεις διασταυρώνονται, αντανακλώντας τη «δροσιά» της νέας οπτικής.

Εγκαίνια Έκθεσης : Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016, 20:00
Διάρκεια  Έκθεσης : 9 Ιουνίου εως 31 Ιουλίου 2016

Μουσείο Μπενάκη
Κτήριο οδού Πειραιώς
Πειραιώς 138
Αθήνα

Athens Photo Festival 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου