Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο "VISUAL" στο Booze Cooperativa από το workshop με τον Βασίλη Γεροντάκο. Εγκαίνια Σάββατο 7/05

Το Σάββατο 7 Μαΐου στις 20:00, το Booze Cooperativa σας προσκαλεί στα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο 'VISUAL''.Η έκθεση αυτή είναι το αποτέλεσμα του σεμιναρίου που πραγματοποιήθηκε στο Booze Cooperativa από τον Βασίλη Γεροντάκο.

Στα έργα των φωτογράφων αυτής της έκθεσης, διακρίνουμε την προσπάθεια τους να αφομοιώσουν τις γνώσεις και τους διαφορετικούς κάθε φορά τρόπους να προσεγγίσουν το ορατό, και να το μετατρέψουν σε φωτογραφία.Ο φωτογράφος οφείλει να γεφυρώσει την απόσταση,ανάμεσα σε αυτό που αντιλαμβάνεται το μάτι και σε αυτό που μπορεί να δημιουργήσει.Η μέθοδος αυτή είναι ευφορική άλλες φορές επώδυνη,εν τέλει λυτρωτική και συντελείται βήμα προς βήμα.

Ο διδάσκων δεν προσπάθησε να υποδείξει,ούτε να συστηματοποιήσει την διδασκαλία με στόχο την επίτευξη ενός σίγουρου αισθητικού στερεότυπου, αλλά να βοηθήσει στην επινόηση και αποκωδικοποίηση που θα οδηγούσε κάθε φορά στην παραγωγή προσωπικού φωτογραφικού έργου.
Ανεξάρτητα από την αξιολόγηση που αναπόφευκτα φτιάχνει ο θεατής και σε ποια βαθμίδα καταχωρεί το κάθε έργο,διακρίνει κανείς την αγωνία του δημιουργού να ορίσει την εικόνα και το ορατό και να ανακαλύψει εκ νέου τον κόσμο.

Στόχος της έκθεσης είναι να παρουσιαστεί όχι μόνο το έργο ως τελικό προϊόν, αλλά να φανεί και ολόκληρη η έρευνα, που κάνει ένας φωτογράφος, για να φτάσει στον στόχο του. Η φωτογραφικη διαδικασία, η μέθοδος,οι προβληματισμοί του και οι ιδέες πιθανόν που κρύβονται πίσω από το έργο του είναι μερικά από τα ζητούμενα.
Βασίλης Γεροντάκος

Συμμετέχουν οι :   Ειρήνη Αγιαννιωτάκη, Γαλάνης Δημήτρης, Γεωργουλέας Ηλίας, Γιωτάκης Στέφανος, Γρηγοράκης Μανώλης, Δρεμετσικας Θοδωρής, Ευσταθίου Μαρία, Ζαφειρόπουλος Σπύρος, Ζουμπούλη Αγγελίνα, Κανελλόπουλος Αλκης, Καρατέλιος Κώστας, Καρατζάς Θανάσης, Κόντου Ευη, Κουσουλός Σωτήρης, Κουτσιαύτης Τάσος, Λαδά Σταματίνα, Μαραγκός Δημοσθένης, Μαίρη Κ., Μέγα Κατερίνα, Μυλωνά Στέλλα, Νικολαΐδης Άλκης, Νταμανης Θανάσης, Παπαδάκος Δημήτρης, Σουραλη Ελένη, Παππάς Χρήστος, Σπανού Έφη, Σπηλιωτοπούλου Λίτσα, Σταμπολιτη Χρυσούλα, Χατζηιγνατίου Τόλης, Χατζόπουλος Θεοδόσης.

Επιμέλεια : Βασίλης Γεροντάκος

Εγκαίνια Έκθεσης : Σάββατο 7 Μαΐου 2016, 20:00
Διάρκεια Έκθεσης : 7 Μαΐου εως 22 Μαΐου 2016

Booze Cooperativa
Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα

facebook page





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου