Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Οι Συναντήσεις του Φωτογράφου / Συνάντηση Απριλίου Φωτογραφία δρόμου - Πως ορίζουμε και πως προσεγγίζουμε το δημοφιλές φωτογραφικό είδος

Αυτή την άνοιξη ο ΦΩΤΟγράφος θα είναι πιο κοντά στους Aναγνώστες του με περισσότερους τρόπους από ότι στο παρελθόν. Ανάμεσα στις άλλες πρωτοβουλίες λοιπόν και δράσεις, εγκαινιάζουμε τις τακτικές μηνιαίες συναντήσεις.


Συνάντηση Απριλίου
 
Φωτογραφία δρόμου : Πως ορίζουμε και πως προσεγγίζουμε το δημοφιλές φωτογραφικό είδος


Η αναζήτηση δημιουργικής έκφρασης μπορεί να αποκτήσει πολλές διαστάσεις και μορφές. Ακόμη και χωρίς προσχεδιασμό, ο φωτογραφικός φακός στρέφεται προς το αστικό περιβάλλον και προσπαθεί να το απεικονίσει και σε πιο συνειδητοποιημένη εκδοχή να το ερμηνεύσει με συγκεκριμένο ύφος και οπτική αντίληψη. Η φωτογραφία δρόμου ακροβατεί ανάμεσα στο αυθόρμητο και το ντοκουμέντο, συγκεκριμενοποιεί τη ματιά και την ευαισθησία κάθε δημιουργού και δίνει εμβέλεια καλλιτεχνικού έργου στο δημόσιο χώρο.
Στην ανοικτή συζήτησή μας στο ΒΑR RESTAURANT «ΦΟΥΑΡ» τρεις σημαντικοί εισηγητές o Κωστής Αντωνιάδης, καθηγητής φωτογραφίας, o Γιώργος Δεπόλλας, φωτογράφος και ο Λουκάς Βασιλικός, φωτογράφος, θα αναλάβουν να ορίσουν το περιεχόμενο της Φωτογραφίας Δρόμου, να μας κάνουν να το νοιώσουμε ως το πιο οικείο το είδος και να δώσουν τα εναύσματα για ουσιαστικό διάλογο.


Τετάρτη 13 Απριλίου 2016
Ώρα προσέλευσης: 19:30
Βασικοί εισηγητές: Κωστής Αντωνιάδης, Γιώργος Δεπόλλας, Λουκάς Βασιλικός
Χορηγός εκδήλωσης: Pentax

Bar Restaurant ΦΟΥΑΡ
Μητροπόλεως 72
Αθήνα

www.photo.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου