Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2016

Έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο "Φωτογραφίες από την Τσεχική Δημοκρατία" του Τσέχου φωτογράφου Karel Cudlín στη Θεσσαλονίκη

Η Δημοτική Πινακοθήκη σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα και το Επίτιμο Προξενείο της Τσεχικής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζουν την έκθεση "Φωτογραφίες από την Τσεχική Δημοκρατία" του διακεκριμένου Τσέχου φωτογράφου Karel Cudlín.
Ο Karel Cudlín (www.cudlin.com) γεννήθηκε το 1960 στην Πράγα της τότε Τσεχοσλοβακίας. Αποφοίτησε από το Τμήμα Φωτογραφίας της ξακουστής FAMU (Ακαδημίας Κινηματογράφου) της Πράγας.
Ως φωτογράφος έχει συνεργαστεί με σημαντικά περιοδικά και εφημερίδες της Τσεχίας. Στο διάστημα 1997-2003 υπήρξε ένας από τους επίσημους φωτογράφους του τότε Προέδρου της Τσεχικής Δημοκρατίας, Václav Havel. Ο Karel Cudlín ασχολείται κυρίως με κοινωνικά θέματα. Με έναν προσωπικό και ιδιαίτερο τρόπο κατέγραψε τις στιγμές της Βελούδινης Επανάστασης στην Τσεχία το Νοέμβρη 1989. Τα έργα του υπάρχουν σε πολλές δημόσιες συλλογές όπως το Μουσείο Ludwig στην Κολωνία, το Μουσείο του Τείχους στο Βερολίνο, το Μουσείο de l’ Elysée στη Λωζάνη αλλά και ιδιωτικές συλλογές στην Τσεχική Δημοκρατία, καθώς και στο εξωτερικό. Φωτογραφίες του έχουν εκτεθεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο, μεταξύ άλλων στη Γαλλία, στις ΗΠΑ, στο Ισραήλ και στην Κύπρο. Συμμετέχει τακτικά στο διαγωνισμό δημοσιογραφικής φωτογραφίας "Czech Press Photo", στον οποίο έχει κερδίσει 18 βραβεία σε διάφορες κατηγορίες. Έχει εκδώσει πολλά λευκώματα με διάφορα θέματα όπως η εβραϊκή κοινότητα, εικόνες από την Πράγα, "το γερμανικό φθινόπωρο στην Πράγα του 1989" και πολλά άλλα.

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να δουν 37 ασπρόμαυρες φωτογραφίες οι οποίες φέρνουν στην Ελλάδα τις μοναδικές εικόνες από την Τσεχοσλοβακία του 1979, κατόπιν την Τσεχική Δημοκρατία έως και την πολύ πρόσφατη Πράγα του 2014.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων θα συνοδεύει μουσικά η Sissi Santourtzoglou (βιολί).

Εγκαίνια Έκθεσης: 12 Ιανουαρίου 2016
Διάρκεια Έκθεσης: 13 Ιανουαρίου έως  11 Φεβρουαρίου 2016
Ώρες λειτουργίας:  Τρίτη έως Παρασκευή 10:00 – 18:00,
Σάββατο 11:00 – 15:00, Κυριακή και Δευτέρα κλειστά

Γενί Τζαμί, Αρχαιολογικού Μουσείου 30
Θεσσαλονίκη
Τηλ.επικοινωνίας : 2310 857978
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου