Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Ανοιχτή πρόσκληση υποβολής προτάσεων σε φωτογράφους, καλλιτέχνες και επιμελητές από το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας για το Athens Photo Festival 2016

Exhibitions
Πρόσκληση σε φωτογράφους, καλλιτέχνες – καλλιτεχνικές ομάδες και επιμελητές από όλο τον κόσμο για την υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο του κεντρικού και παράλληλου εκθεσιακού προγράμματος του Athens Photo Festival 2016.

Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι  2016
Πρόσκληση σε νέους δημιουργούς ηλικίας 18-35 ετών για την υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο της έκθεσης Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι. Η έκθεση θα παρουσιαστεί στο Μουσείο Μπενάκη και έπειτα στη Θεσσαλονίκη.

Screenings
Πρόσκληση συμμετοχής για υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο του προγράμματος προβολών του Athens Photo Festival 2016. Το Φεστιβάλ προτείνει νέους τρόπους αφήγησης και ανάγνωσης της εικόνας παρουσιάζοντας projects που αξιοποιούν δημιουργικά τα νέα ψηφιακά μέσα.

Photobook Show
Πρόκειται για μια ξεχωριστή έκθεση που παρουσιάζει βιβλία από καλλιτέχνες (self published) και εκδοτικούς οίκους από όλο τον κόσμο, εκδόσεις περιορισμένου αριθμού αντιτύπων, καταλόγους, zines και DIY έντυπα σε σχέση με τη φωτογραφία.

Έναρξη Υποβολής Προτάσεων : Δεκέμβριος 2015
Προθεσμία Υποβολής Προτάσεων: 21 Μαρτίου 2016

Το Athens Photo Festival 2016 θα πραγματοποιηθεί την περίοδο Ιούνιος-Ιούλιος 2016 στο Μουσείο Μπενάκη (Κτήριο Οδού Πειραιώς), αλλά και άλλους χώρους τέχνης στην Αθήνα όπως και σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους. Mε εμφανή προσανατολισμό στη σύγχρονη φωτογραφία, το κεντρικό πρόγραμμα του φεστιβάλ παρουσιάζει το έργο καταξιωμένων και ανερχόμενων καλλιτεχνών από κόσμο και διαρθρώνεται μέσα από αυτοτελείς ενότητες, διασταυρώνοντας φωτογραφικά έργα, βίντεο, αρχειακό υλικό και φωτογραφικές εκδόσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το δικτυακό τόπο του φεστιβάλ www.photofestival.gr ή απευθυνθείτε στο Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας
Τηλ.επικοινωνίας : 210 9211 750
e-mail: contact@hcp.gr

Δείτε περισσότερα για το Athens Photo Festival
Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου