Πέμπτη, 21 Μαΐου 2015

Δωρεάν Σεμινάριο Φωτογραφίας από τον Πλάτωνα Ριβέλλη στην Κύπρο 6&7 Ιουνίου με θέμα " Φωτογραφία ή τα χαραγμένα ίχνη μιας άυλης κληρονομιάς"

"Ο Πλάτων Ριβέλλης αναλύει και εξηγεί τη διαδικασία
μέσα από την οποία μια φωτογραφία γεννιέται ως απεικόνιση υλικών θεμάτων
για να μεταμορφωθεί σε αποτύπωμα της άυλης προσωπικής κληρονομιάς του φωτογράφου"


Το σεμινάριο αυτό επιχειρεί να καλύψει συνοπτικά όλη την πολύπλοκη (τεχνική και καλλιτεχνική) διαδικασία δημιουργίας φωτογραφιών. Θα στηριχτεί σε δύο σκέλη. Το πρώτο θα αφορά τα λεγόμενα πρακτικά και τεχνικά θέματα, τα οποία όμως είναι τα απαραίτητα εργαλεία για να οδηγηθούμε στο δεύτερο. Σε αυτό το μέρος, δηλαδή, θα γίνει η αναφορά στα όπλα του φωτογράφου (επιλογή μηχανής, φακού, βάθους πεδίου, φωτεινότητας, επεξεργασίας, ταξινόμησης, ομαδοποίησης κλπ.), που συνιστούν γενικώς αυτό που αποκαλείται «φόρμα» και που είναι απαραίτητα για να οδηγηθούμε στο δεύτερο μέρος, δηλαδή στην προσωπική έκφραση. Το δεύτερο μέρος θα αφορά τη μελέτη των βασικών φωτογραφικών θεμάτων (ανθρώπους, φύση, κτίρια, πόλεις, αντικείμενα) και τον τρόπο με τον οποίο ο φωτογράφος οδηγείται σε αυτό που αποκαλείται «περιεχόμενο» και που δεν είναι τίποτε άλλο από την ενσωμάτωση της άυλης πνευματικής (πολιτιστικής και προσωπικής) κληρονομιάς του στο αποτέλεσμα της φωτογραφικής διαδικασίας.

Το ωράριο θα είναι (για το Σάββατο  6 και για την Κυριακή 7 Ιουνίου) από 11.00 μέχρι 14.00 και από 16.00 μέχρι 19.00 (με μικρά ενδιάμεσα διαλείμματα).

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Στο τέλος τού σεμιναρίου θα χορηγείται πιστοποιητικό παρακολούθησης. Οι συμμετέχοντες μπορούν να φέρνουν φωτογραφίες τους για να σχολιασθούν από τον ομιλητή, εφόσον επαρκέσει ο χρόνος.

Οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με τον Πλάτωνα Ριβέλλη (rivellis@otenet.gr) ή με τον Ιωάννη Γέρου (ioannisi@ieee.org).
Δωρεάν Σεμινάριο Φωτογραφίας
6 &7 Ιουνίου 2015
Λευκωσία
Κύπρος

www.rivellis.gr
 
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου