Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Ομιλία του φωτογράφου Christopher Makos με τίτλο «Βγάζω φωτογραφίες γιατί δεν έχω μνήμη» Τετάρτη 4 Ιουνίου

Το Megaron Plus σας προσκαλεί στην ομιλία του Αμερικανού φωτογράφου Christopher Makos με τίτλο «Βγάζω φωτογραφίες  γιατί δεν έχω μνήμη» την Τετάρτη 4 Ιουνίου στις 19:00.

Από το δάσκαλο του τον Man Ray, μέχρι τον πιο γνωστό μαθητή του, τον Andy Warhol, ο ελληνοαμερικανός φωτογράφος έχει καταγράψει την καλλιτεχνική σκηνή της Νέας Υόρκης από το 1970 και μετά, την πανκ και ροκ σκηνή του ’80 και ’90 στην Αμερική, αλλά και την αρχιτεκτονική και καλλιτεχνική σκηνή των ευρωπαικών  πόλεων. Ο Andy Warhol  τον έχει αποκαλέσει «τον πιο σύγχρονο φωτογράφο της Αμερικής »
Φωτογραφίες του έχουν εκτεθεί στα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου: Μετροπόλιταν της Νέας Υόρκης, Γκούγκενχαϊμ του Μπιλμπάο, Tate Modern του Λονδίνου, «Βασίλισσα Σοφία» της Μαδρίτης κ.ά. Το έργο του “Altered Image” (πορτρέτο του Warhol) περιλαμβάνεται στη μόνιμη συλλογή της National Portrait Gallery στην Ουάσινγκτον.

Τη συζήτηση θα Συντονίσει ο Δημοσθένης Αγραφιώτης, ποιητής, καλλιτέχνης διαμέσων

Η διάλεξη θα περιλαμβάνει επίσης προβολή ταινίας μικρού μήκους και ζωντανή σύνδεση με το στούντιο του καλλιτέχνη στις ΗΠΑ. Θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά με ταυτόχρονη μετάφραση.

Σε συνεργασία με την Πρεσβεία των ΗΠΑ

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014 στις 19:00


Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος
Ελεύθερη Είσοδος με δελτία προτεραιότητας
Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 17:30

Για ζωντανή αναμετάδοση κάντε κλικ εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου