Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Παρουσίαση του Φωτογραφικού Έργου του Λουκά Βασιλικού το Σάββατο 5 Απριλίου στη πόλη των Ιωαννίνων

Με επιτυχία συνεχίζονται και την άνοιξη οι εκπαιδευτικές συναντήσεις του έργου ‘Frames of European Common Life’ (Καρέ της κοινής Ευρωπαϊκής ζωής), Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης GRUNDTVIG – Εκπαιδευτικές Συμπράξεις στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος η εταιρεία ‘Εντευξις και το Photometria Photo Festival.

Στην 7η εκπαιδευτική συνάντηση που θα γίνει το Σάββατο στις 5 Απριλίου ο Λουκάς Βασιλικός θα παρουσιάσει το έργο του.

Ο Λουκάς Βασιλικός (γεν. 1975, Ηράκλειο Κρήτης) ξεκίνησε την φωτογραφία το 2006 και σύντομα η δουλειά του ξεχώρισε στην αναπτυσσόμενη διαδικτυακή σκηνή της φωτογραφίας δρόμου κερδίζοντας βραβεία και διακρίσεις. Το 2013 επιλέχτηκε από την Gomma Books για να συμμετάσχει στο λεύκωμα σύγχρονης φωτογραφίας Su-ture που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2014. Ως μέλος της κολεκτίβας Depression Era, ο Βασιλικός ανήκει στην ομάδα εικαστικών, ερευνητών και συγγραφέων που αποτυπώνουν την Ελληνική κρίση και θα συμμετάσχει στην έκθεση που θα πραγματοποιηθεί το 2014 στο Palais de Beaux Arts (Bozar). Ανήκει ακόμα στην διεθνή διαδικτυακή ομάδα "street-photographers" και είναι μέλος του Φωτογραφικού Κύκλου.
Ο Βασιλικός φωτογραφίζει καθημερινά και το καλλιτεχνικό του έργο κινείται πάνω σε δύο βασικούς άξονες, την φωτογραφία δρόμου από την μία, και την ιδιόρρυθμη διερεύνηση των οικογενειακών δεσμών και των ενδόμυχων φόβων της απώλειας από την άλλη.
www.lukasvasilikos.com

Οι εκπαιδευτικές συναντήσεις γίνονται στο Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων, το οποίο ευγενικά παραχώρησε τους χώρους του για τις ανάγκες του προγράμματος αλλά με την χρήση των νέων τεχνολογιών μεταδίδονται ταυτόχρονα διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας (www.photometria.gr) , δίνοντας την ευκαιρία σε συμμετέχοντες και ενδιαφερόμενους από άλλες πόλεις να τις παρακολουθούν. Στις εκπαιδευτικές συναντήσεις παρουσιάζονται τεχνικά και καλλιτεχνικά θέματα από τους εκπαιδευτές του έργου με σκοπό την επιμόρφωση των συμμετεχόντων σε θέματα που τους απασχολούν και εκπονούνται εργασίες που αφορούν το έργο που θυμίζουμε ότι έχει ως θέμα την ‘Αξιοποίηση των τοπικών πόρων’.
H 7η συνάντηση του έργου "Frames of European Common Life" θα μεταδοθεί μέσω Live Streaming το Σάββατο 5.4.2014, 11:00-15:00 από την κεντρική σελίδα του photometria.gr. Συντονιστείτε στο www.photometria.gr

11:00-12:00 Παρουσίαση Lewis W. Hine
12:00-14:00 Παρουσίαση από τον από Λουκά Βασιλικό

Παρουσίαση Φωτογραφικού Έργου του Λουκά Βασιλικού

Σάββατο 5 Απριλίου 2014, 12:00
Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων

Δείτε εδώ το υπόλοιπο πρόγραμμα των συναντήσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου