Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Διαγωνισμός και εικαστική έκθεση με θέμα «Έρευνα και Τέχνη» θα πλαισιώσουν το 2ο Διεθνές Συνέδριο Ερευνητικών Υποδομών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα 2-4 Απριλίου 2014. Συμμετοχές έως 28 Φεβρουαρίου 2014

Η τέχνη ενδιαφερόταν πάντα για την έρευνα και την επιστήμη: από την Αναγέννηση και τον Λεονάρντο ντα Βίντσι με τα έργα που εμπνεύστηκε από τους νόμους της φυσικής, στον εικοστό αιώνα και τους σουρεαλιστές που άντλησαν εικόνες από τον Φρόυντ και το ασυνείδητο, στον σύγχρονο αμερικανό Τζέιμς Ταρρέλλ, ο οποίος δημιουργεί έργα που σχετίζονται με τις οφθαλμαπάτες του φωτός, και τον νέο κινέζο Γου Τζουχούι, που ασχολείται με τις εικαστικές πτυχές των νευροεπιστημών, οι καλλιτέχνες γοητεύονται από την έρευνα και την επιστήμη και επηρεάζονται βαθιά στο έργο τους. Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα όμως μπορεί να αποδειχτεί και η δημιουργική προσέγγιση της τέχνης από ερευνητές και επιστήμονες.

Διαγωνισμός και εικαστική έκθεση με θέμα «Έρευνα και Τέχνη» θα πλαισιώσουν το 2ο Διεθνές Συνέδριο Ερευνητικών Υποδομών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα (Μέγαρο Μουσικής, 2-4 Απριλίου 2014).

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε ενήλικες, σε διεθνή κλίμακα, από τον καλλιτεχνικό ή ερευνητικό/επιστημονικό χώρο, καθώς και σε ενήλικες από οποιοδήποτε πεδίο ενασχόλησης, οι οποίοι επιθυμούν να υποβάλουν εικαστικά έργα που να συνδέουν την έρευνα και την επιστήμη με την τέχνη. Τα έργα τα οποία θα παρουσιαστούν στην έκθεση θα επιλεγούν από τριμελή κριτική επιτροπή (τα ονόματα των μελών της θα ανακοινωθούν σύντομα).

Τόσο ο διαγωνισμός όσο και η έκθεση «Έρευνα και Τέχνη» διενεργούνται στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διοργανώνονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» και τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας. Επιμέλεια: Ελισάβετ Πλέσσα.

ΑΠΟΔΕΚΤΑ ΕΡΓΑ: ζωγραφική, σχέδια, φωτογραφίες, βίντεο αρτ
ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΩΝ: 28 Φεβρουαρίου 2014
ΒΡΑΒΕΙΟ: 4.000 ευρώ

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα:
http://www.icri2014.eu/research-art-competition

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου