Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Ομαδική έκθεση φωτογραφίας στο Γαλλικό Ινστιτούτο με θέμα " Προσωπική Φωτογραφία " 3 Φεβρουαρίου 2014, στο πλαίσιο του CONTRAST / ΑΝΤΙΘΕΣΗ: ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ



Αγαπητοί φίλοι,

επιτέλους τέλος στην πρώτη φάση της ενορχήστρωσης των συμμετοχών, άρα και της επιλογής αυτών που θα λάβουν μέρος στην έκθεση.

Ευχαριστώ για την ενασχόλησή σας με ένα τέτοιο, εκτός θέματος, θέμα. Αλλά με πεθάνατε. 488 φάκελοι πορτφόλιο, για να χωρέσουν σε μία έκθεση πόσοι; Περίμενα πολύ μικρότερο αριθμό, μα με εκπλήξατε. Όταν πρότεινα αυτό το θέμα στο συμβούλιο του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, όλοι αναρωτήθηκαν το ίδιο με όλους τους υπολοίπους: Μα τι μπορεί να είναι αυτή η Προσωπική Φωτογραφία; Ούτε εγώ είχα έτοιμη μια απάντηση. Ερώτημα υπέβαλα προς τους φωτογράφους, να μην ξεχνάνε το θέμα (και την ανάγκη) της προσωπικής τους γραφής και έκφρασης, την άμεση εμπλοκή τους με το θέμα, την ιδιαιτερότητα του τι σημαίνει φωτογραφίζω Εγώ (και όχι οι άλλοι). Με το που τελείωσα το στήσιμο (στα χαρτιά) της έκθεσης παραμένω με το ίδιο ερωτηματικό.

Παρακάτω είναι τα ονόματα όσων το έργο διάλεξα, μετά πολλών βασάνων, για την έκθεση σε αυτήν την μορφή της. Στα εγκαίνια της έκθεσης, την Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου, θα κρίνετε (και εγώ μαζί σας, μια και μόνο τότε θα έχω δει το έργο μου ολοκληρωμένο στους τοίχους) τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας. Την Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου θα γίνει ο δημόσιος ανοικτός απολογισμός του επιμελητή και μία ανοικτή συζήτηση/ κριτική τοποθέτηση επί των αποτελεσμάτων αυτής της κοινής μας προσπάθειας και αργά το Φθινόπωρο του 2014, σε έναν άλλο χώρο, θα παρουσιάσω το Β μέρος της έκθεσης, ίσως και με τον ίδιο τίτλο, με το έργο φωτογράφων, που - αν και είχαν καλό υλικό - για τον έναν ή άλλον λόγο, δεν συμπεριέλαβα σε αυτή την φάση.
 Καλή μας επιτυχία

Ο επιμελητής

Βασίλης Καρκατσέλης

Στην έκθεση συμμετέχουν:

 Άλκηστη Μουτάφη, Ανδρέας Παραδεισόπουλος, Ανδρέας Πλίατσικας, Άννα Κρουστάλη, Βικτωρία Τζουρά, Γιάννης Λογιωτατίδης, Δημήτρης Πάλλης, Δημήτρης Ραπακούσης, Έλενα Γανδά, Ελπίδα Κάτσικα, Ευθύμης Μουρατίδης, Ευτυχία Πεταλά, Ζαχαρίας Αυγερινός, Κατερίνα Φανουράκη, Κυριάκος Κατσαρέας, Κώστας Πήττας, Μάνος Χρυσοβέργης, Μάρθα Θεοδωρίδου, Μιχάλης Καλαιτζάκης, Νικόλας Χρυσός, Νίκος Κοτζαμπασάκης, Παναγιώτης Παππάς, Πάνος Κέφαλος, Σοφία Καμπλιώνη-Χρήστος Αθανασίου, Στέλιος Καραθεοδώρου, Σωτηρία Ινετζή, Τερψιχόρη Κουζούνη, Τίμωνας, Χατσή Αλή Ντογιούζ, Χρήστος Καπάτος, Χριστινα Καζαντζίδου.
(Event Photo: Jeanyves Rousson)

Eπιμέλεια: Βασίλης Καρκατσέλης, Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης
«ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ»

Εγκαίνια : 3 Φεβρουαρίου 2014 στις 8:00 μ.μ.
Διάρκεια έκθεσης : 3 Φεβρουαρίου  εως  16 Φεβρουαρίου 2014
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου