Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Προκήρυξη ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε διεθνή έκθεση φωτογραφίας με θέμα τους κουδουνοφόρους. Δηλώσεις συμμετοχής εως 24/11

Το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης έχει αναλάβει το τμήμα φωτογραφίας  της δράσης
 «Οι Δρόμοι του Κουδουνιού».
Καλούνται οι φωτογράφοι που έχουν υλικό με κωδωνοφόρους, (από όποιο μέρος του πλανήτη), και ενδιαφέρονται να το παρουσιάσουν σε έκθεση στα πλαίσια της διοργάνωσης, να το δηλώσουν, το αργότερο μέχρι την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013, στον υπεύθυνο των εκθέσεων Βασίλη Καρκατσέλη, με αποστολή συμβολικού αριθμού φωτογραφιών,
στη διεύθυνση : katselis@the.forthnet.gr.

Για πρόσθετες πληροφορίες: τηλ 6942 860 890


“Η Θεσσαλονίκη υποδέχεται τα κουδούνια της Ευρώπης”
Λίγα λόγια για το πλαίσιο της συνολικής διοργάνωσης
Στην προσπάθειά να συνδεθεί η λαογραφική παράδοση της Ελλάδας με τις αντίστοιχες παραδόσεις του Ευρωπαϊκού χώρου και όχι μόνο, διοργανώνεται η πρώτη πομπή κωδωνοφόρων στο πλαίσιο της δράσης «Οι Δρόμοι του Κουδουνιού».
 Η διοργάνωση τοποθετείται  σε ένα νέο θεσμικό  πλαίσιο  με προτεραιότητα να επεκταθεί αυτή η δραστηριότητα  με εργαστήρια, συνέδρια, ημερίδες, έκθεση ή εκθέσεις φωτογραφίας και άλλου είδους αντίστοιχο οπτικό υλικό  και  αναπαραστάσεις  δρώμενων. 
Σκοπός μας, στην πρώτη  αυτή ευρωπαϊκή συνάντηση, είναι να διερευνήσουμε τα κοινά στοιχεία των ομάδων που αναβιώνουν τα ανάλογα έθιμα της κωδωνοφορίας στους τόπους τους.
Βασικός ημερολογιακός άξονας των δράσεων έχει σχεδιαστεί να είναι το τρίτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου