Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2013

Εκθεση Φωτογραφίας με τίτλο "Πόλεις του κόσμου με παρελθόν, παρόν και μέλλον" Με τη φωτογραφική ματιά της Κωνστάντιας Κράτσα στο Μουσείο Μπενάκη εως 15/09

Η Κωνστάντια Κράτσα, παιδί της νέας χιλιετίας (millennial) έχει ζήσει σε τέσσερις χώρες για σπουδές και εργασία ενώ έχει ταξιδέψει σε πολλές άλλες. Aπό τα φοιτητικά της χρόνια αποθανατίζει εμβληματικές πόλεις και «αφηγείται» με το φακό της το ρόλο που διαδραματίζουν καθώς και τη εικόνα που θέλουν να προβάλουν. Την ενδιαφέρει η χωροταξία της κάθε πόλης, τα κτήρια και τα μνημεία γιατί πιστεύει ότι η αρχιτεκτονική και η αστική διάπλαση μιλούν για την κουλτούρα των κατοίκων της. Θεωρεί ότι οι δημιουργίες μιας γενιάς επηρεάζουν τις επόμενες και χτίζουν την ταυτότητα της πόλης.

Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες από έξι πόλεις του κόσμου ξεκινώντας από την Αθήνα και, ακολουθώντας την τροχιά του ηλίου, καταλήγουν στο Ντουμπάι, χωρισμένες σε τρεις ενότητες:
πόλεις με παρελθόν: Αθήνα και Παρίσι,
πόλεις με παρόν: Λονδίνο και Νέα Υόρκη,
πόλεις με μέλλον: Σαγκάη και Ντουμπάι.
Όλες χαρακτηρίζονται από το διεθνή χαρακτήρα τους και ως εκ τούτου ανήκουν σε ολόκληρο τον κόσμο.

Διάρκεια Έκθεσης : 05/06/2013 εως 15/09/2013
Μουσείο Μπενάκη
Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης (Κτηριακό Συγκρότημα Κεραμεικού)
Αγ. Ασωμάτων 22 & Διπύλου 12
Τηλ Επικοινωνίας : 210 325 1311

Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή: 9:00 - 17:00
Είναι κλειστό Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και τις ακόλουθες αργίες:
25 Μαρτίου, 1 Μαΐου, 15 Αυγούστου, 28 Οκτωβρίου, 25-26 Δεκεμβρίου, 1 και 6 Ιανουαρίου, Καθαρή Δευτέρα, Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα, Αγίου Πνεύματος.
       

 
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου