Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2013

"Με το Φακό του Γιώργου Σεφέρη" έκθεση φωτογραφιών του Γιώργου Σεφέρη στο Μιλάνο εως 16/02/2013

Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης, το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Μιλάνο και η Βιβλιοθήκη Sormani της ιταλικής πόλης συνδιοργανώνουν έκθεση φωτογραφιών του Γιώργου Σεφέρη.

Η έκθεση προσπαθεί να αναδείξει στο κοινό τον φωτογράφο Γιώργο Σεφέρη, στο ιστορικό κτίριο Palazzo Sormani, από τις 17 Ιανουαρίου έως τις 16 Φεβρουαρίου 2013.

«Σταματήσαμε λίγο πιο κάτω από το Αμσιτ και κοιτάξαμε τον ήλιο να βουλιάζει στην ήσυχη θάλασσα της Φοινίκης. Μα γιατί κάποτε βλέπει κανείς τα πράγματα καθαρά –θέλω να πω όπως όταν η φωτογραφική μηχανή είναι σωστά κανονισμένη».

Κατά πόσο «σωστά κανονισμένη» ήταν η φωτογραφική μηχανή του Σεφέρη ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να το διαπιστώσει στις εξήντα περίπου φωτογραφίες της έκθεσης αυτής, μικρό αλλά αντιπροσωπευτικό δείγμα της γόνιμης και μακροχρόνιας ενασχόλησης του ποιητή με την τέχνη της φωτογραφίας.

Το Φωτογραφικό Αρχείο Γιώργου Σεφέρη, μετά από ευγενή δωρεά της Μαρώς Σεφέρη το 1984 και της κυρίας Άννας Λόντου το 1999, απόκειται πλέον ολόκληρο στο Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης. Περιέχει πάνω από δυόμισι χιλιάδες αρνητικά φωτογραφιών που έβγαλε ο Σεφέρης, από το 1920, όταν ήταν ακόμη φοιτητής στο Παρίσι, ως τον τελευταίο χρόνο της ζωής του (1971) –μισό αιώνα φωτογραφίες.

Διάρκεια Έκθεσης : 17 Ιανουαρίου 2013 εως 16 Φεβρουαρίου 2013


Palazzo Sormani
Corso di Porta Vittoria 6, Milano Italy
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου