Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Εκθεση Φωτογραφίας του γερμανού φωτογράφου Herbert List με τίτλο "Hellas" στο Athens House of Photography

Με την ευκαιρία των δύο χρόνων λειτουργίας του το Athens House of Photography εχει την τιμή να  φιλοξενεί την Εκθεση Φωτογραφίας του γερμανού φωτογράφου Herbert List με τίτλο "Hellas".

Ο Herbert List φωτογράφισε για πολλά περιοδικά όπως Vogue, Bazaar Harper και Life και είχε μόνιμη συνεργασία με το φωτογραφικό πρακτορείο Magnum Photos. Οι φωτογραφίες του χρονολογούνται από το 1937 μέχρι το 1939 -τοπία, θραύσματα γλυπτών, κατεστραμμένοι ναοί, φιγούρες ανθρώπων στη θάλασσα- σχηματίζουν ένα όραμα μιας κλασικής Ελλάδας πλημμυρισμένης από φως και ομορφιά.
Ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος εμπόδισε την έκδοση του βιβλίου “Hellas” όπου κυκλοφόρησε, τελικά, το 1993 από τους κληρονόμους του Herbert List , στον εκδοτικό οίκο Schirmer/Mosel. Το 2003 ήμουν ο επιμελητής και εκδότης της ελληνόγλωσσης έκδοσης του “Hellas”, και έκτοτε αντιπροσωπεύω την συγκεκριμένη δουλειά στην Ελλάδα
Τα έργα της έκθεσης αλλά και λευκώματα του καλλιτέχνη θα είναι προς πώληση.

Ταυτόχρονα  θα διοργανωθεί ημερίδα με θέμα την φωτογραφία μνημείων, καθώς και ομιλίες διαφορών ειδικών της φωτογραφίας πάνω στο έργο του Herbert List.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012 στις 20:00. Η έκθεση θα διαρκέσει εως τελη Φεβρουαρίου 2012.

Athens House of Photography
Ελευσινίων & Κεραμέων Μεταξουργείο Αθήνα
Τηλ Επικοινωνίας : 210 5228696

Ωράριο Λειτουργίας : Τετάρτη - Παρασκευη 16:00 - 20:00
                                    Σάββατο- Κυριακή  12:00 - 18:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου