Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Εκθεση των Βραβευμένων Φωτογραφιών του 4ου διεθνούς διαγωνισμού φωτογραφίας με θέμα «Ειρήνη Είναι – Ειρήνη Δεν Είναι» στο Αμύνταιο.

Η φωτογραφική ομάδα Αμυνταίου του Ε.Σ. Αμύντα, παρουσιάζει την έκθεση των βραβευμένων φωτογραφιών του 4ου διεθνούς διαγωνισμού φωτογραφίας, που διοργανώνει ο διεθνής οργανισμός «Κόσμος Χωρίς Πολέμους Και Βία», με θέμα «Ειρήνη Είναι – Ειρήνη Δεν Είναι»

«Η Τέχνη, και συγκεκριμένα αυτή της Φωτογραφίας, δεν είναι ανεπηρέαστη από όσα συμβαίνουν στην κοινωνία.
Αυτή την περίοδο η ανθρωπότητα βιώνει μια περίοδο κρίσης και πρωτοφανών αλλαγών, με ταυτόχρονη αύξηση της βίας σε όλες τις μορφές της, σε κοινωνικό και π...ροσωπικό επίπεδο, κάτι που σίγουρα δεν καθιστά «Ειρήνη»... Παράλληλα όμως, ακριβώς λόγω των παραπάνω, έχουν αρχίσει να προτείνονται και να προβάλλονται ή να υλοποιούνται παραδείγματα λύσεων που μέχρι χτες θεωρούνταν εξαιρετικά δύσκολα ή δεν τα είχαμε φανταστεί ποτέ. Λύσεις που προάγουν τη μη βία, την αλληλεγγύη, τον αλληλοσεβασμό, τη διαφορετικότητα, την πολυπολιτισμικότητα, την ισορροπία με το περιβάλλον, αναγκαίες δηλαδή προϋποθέσεις για την ύπαρξη μιας πραγματικής «Ειρήνης» σε κοινωνικό και προσωπικό επίπεδο.
Αυτή ακριβώς την αντίθεση, αποτυπώνουν οι συμμετέχοντες φωτογράφοι. Προβάλλουν μια εικόνα που αντικατοπτρίζει αυτό που δεν είναι Ειρήνη, δίπλα σε μια άλλη που αντικατοπτρίζει αυτό που είναι Ειρήνη.»

Η Έκθεση θα φιλοξενηθεί στο παλιό 1ο Δημοτικό Σχολείο Αμυνταίου και θα διαρκέσει από τις 4 ως τις 6 Ιανουαρίου 2013. Ώρες λειτουργίας : 6μμ – 9μμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου