Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Γίνε Εθελοντής στο Athens Photo Festival 2012

Το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας προσφέρει τη δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να γίνουν εθελοντές και να συμμετέχουν έμπρακτα με τις ικανότητες, την εμπειρία, τις γνώσεις και τη θετική τους διάθεση στην υλοποίηση του Athens Photo Festival 2012, αποτελώντας πραγματικούς συνδιαμορφωτές της διοργάνωσης.
Το Athens Photo Festival αποτελεί μια πρωτοβουλία, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, η οποία στοχεύει στην ανάδειξη του κοινωνικού και πολιτιστικού ρόλου που διαδραματίζει η φωτογραφική τέχνη στη σύγχρονη κοινωνία.

Το πρόγραμμα εθελοντικής υποστήριξης στοχεύει να εμπλέξει όσο το δυνατόν περισσότερους φίλους της τέχνης σε βασικούς τομείς της διοργάνωσης όπως: υποδοχή και συνοδεία ξένων προσκεκλημένων, στήσιμο και λειτουργία εκθέσεων και εκδηλώσεων, φωτογραφική και οπτικοακουστική κάλυψη, γραφιστικές εργασίες, γραμματειακή υποστήριξη, επικοινωνία (γραφείο τύπου, blog, social media), προώθηση του Φεστιβάλ, υποστήριξη ξεναγήσεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων κ.ά. Οι εθελοντές θα ενταχθούν στο συνολικό οργανόγραμμα των εθελοντών, ανάλογα με τον διαθέσιμο χρόνο, τα ενδιαφέροντα και την εμπειρία τους. Στην πορεία, ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν ενδεχομένως θα προστεθούν και άλλες αρμοδιότητες.

Κάθε εθελοντής δικαιούται ελεύθερη είσοδο σε όλες τις εκθέσεις, μειωμένο κόστος συμμετοχής στα σεμινάρια και καταλόγους εκθέσεων και εκδηλώσεων που πλαισιώνουν την διοργάνωση. Οι εθελοντές θα λάβουν σχετική εκπαίδευση-ενημέρωση και μετά την ολοκλήρωση των υπηρεσιών τους, θα τους προσφερθεί βεβαίωση εθελοντικής εργασίας.

Η διάρκεια του προγράμματος εθελοντισμού είναι από τις 10 Σεπτεμβρίου έως τις 16 Νοεμβρίου 2012, με κορύφωση την περίοδο από 15 Οκτωβρίου έως 7 Νοεμβρίου. Η ελάχιστη διάρκεια απασχόλησης κάθε εθελοντή στο πρόγραμμα ορίζεται στις 2 εβδομάδες.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, συμπληρώνοντας τη δήλωση συμμετοχής.

Η δήλωση συμμετοχής

Athens Photo Festival 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου