Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Φωτογραφικές Συναντήσεις Κυθήρων 2012 Βραβεία Νέων Φωτογράφων 2006-2011- 03/10-20/10/2012

Την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου εγκαινιάζεται στην καινούργια διαδικτυακή γκαλερί Αριάδνη (www.ariadnephotogallery.com) η έκθεση Φωτογραφικές Συναντήσεις Κυθήρων: Βραβεία Νέων Φωτογράφων, 2006-2011. Παρουσιάζονται επιλεγμένα έργα των πέντε βραβευμένων κατά το παρελθών συμμετεχόντων στην ετήσια έκθεση Νέων Ελλήνων Φωτογράφων, καθώς και ατομική έκθεση του βραβευμένου το 2011 φωτογράφου Ανδρέα Σκρέλη.
Οι Φωτογραφικές Συναντήσεις Κυθήρων κλείνουν φέτος τον Σεπτέμβριο ένδεκα χρόνια ζωής, και μαζί τους το Συνέδριο για την Ιστορία της Ελληνικής Φωτογραφίας, μοναδικό φόρουμ της χώρας μας για τους σοβαρούς μελετητές του μέσου. Από την πρώτη στιγμή, ο έκκεντρος και ανεξάρτητος αυτός θεσμός έγινε γνωστός ως τόπος συνάντησης παλαιών και νέων φωτογράφων, αποκτώντας γρήγορα εθνική εμβέλεια. Δυστυχώς, το τίμημα της ανεξαρτησίας υπήρξε η μόνιμη οικονομική αβεβαιότητα, αφού ουδέποτε χρηματοδοτήθηκε τακτικά από κανέναν δημόσιο ή εμπορικό φορέα. Ο προϋπολογισμός των Συναντήσεων μπορεί βέβαια να φαινόταν αστείος σε σύγκριση με εκείνους αντίστοιχων πολιτισμικών δρώμενων, εντούτοις έπρεπε με κάποιο τρόπο να καλυφθεί.

Τα ελάχιστα ταμιακά αποθέματα των Συναντήσεων εξαντλήθηκαν με την οργάνωση των περσινών ΦΣΚ, ενώ μέχρις στιγμής και εν μέσω γενικότερης οικονομικής κρίσης, δεν έχει βρεθεί καμιά εναλλακτική πυγή χρηματοδότησης. Επειδή όμως η ακύρωση του θεσμού αλλά και η αναστολή του για ένα χρόνο είναι εντελώς αδιανόητη, οι ΦΣΚ 2012 θα πετάξουν, προσωρινά ελπίζουμε, από τα Κύθηρα στο διαδίκτυο.

Έτσι, η εκθεσιακή πλευρά των ΦΣΚ θα φιλοξενηθεί φέτος από την καινούργια διαδικτυακή γκαλερί Αριάδνη (www.ariadnephotogallery.com), όπου θα παρουσιασθεί αφενός ομαδική έκθεση με έργα των βραβευμένων κατά το παρελθών συμμετεχόντων στην ετήσια έκθεση Νέων Ελλήνων Φωτογράφων, και αφετέρου ατομική έκθεση του βραβευμένου το 2011 φωτογράφου Ανδρέα Σκρέλη.

Το Φωτογραφικό Συνέδριο, τον συντονισμό του οποίου έχει αναλάβει φέτος η Πηνελόπη Πετσίνη, έχει θέμα «Φωτογραφία & Ντοκουμέντο». Το θέμα καλύπτει την χρήση της φωτογραφίας στα πλαίσια της καταγραφής και τεκμηρίωσης γεγονότων, της εξερεύνησης και ταξινόμησης τόπων και λαών, της διατύπωσης επιστημονικών παρατηρήσεων καθώς και το ντοκουμέντο ως είδος, παράδοση, ύφος και πρακτική που περιλαμβάνει πτυχές της κοινωνιολογίας, της ιστορίας, της δημοσιογραφίας και της τέχνης. Οι ενδιαφερόμενοι να παρουσιάσουν σχετικό κείμενο ή ανακοίνωση παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τις ΦΣΚ.

Τέλος, θα δημοσιευθεί διαδικτυακά (με την πιθανή δυνατότητα παραγγελίας έντυπου αντίγραφου) αναμνηστικό λεύκωμα που θα εξιστορεί με κείμενα, φωτογραφίες και αρχειακό υλικό τα πρώτα δέκα χρόνια των Φωτογραφικών Συναντήσεων Κυθήρων.

Περισσότερες πληροφορίες θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα των ΦΣΚ καθώς και στο Facebook. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε να γραφτείτε στη λίστα παραληπτών πληροφοριών των Συναντήσεων.

info@photokythera.com
http://www.photokythera.com/
http://www.facebook.com/KytheraPhotoEncounters/
http://www.ariadnephotogallery.com/

       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου