Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Έκθεση Φωτογραφίας "ΕΝΝΕΑ + 1 " Δεκα Χρόνια Εννεα στο Vault Theatre Plus στο Βοτανικό 24/10-2/11/12

Συνέχεια της δεκαετούς παρουσίας του Φωτογραφικού Συλλόγου ΕΝΝΕΑ στον χώρο της φωτογραφίας αποτελεί η ομαδική έκθεση που θα πραγματοποιηθεί από τις 24 Οκτωβρίου έως τις 2 Νοεμβρίου στο χώρο πολιτισμού Vault Theatre Plus, στο Βοτανικό.

Στην έκθεση παρουσιάζονται 110 φωτογραφίες, 20 μελών του ΕΝΝΕΑ. Ταυτόχρονα, στον ίδιο χώρο, θα γίνεται και βίντεο προβολή φωτογραφιών όλων των μελών και μαθητών από ιδρύσεως του σωματείου, δίνοντας έτσι μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα της δουλειάς που έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια.
Οι φωτογραφίες, με τις οποίες συμμετέχει το κάθε μέλος, αποτελούν ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της προσωπικής πορείας του καθενός. Οι εικόνες διαφέρουν θεματικά, μοιράζονται, ωστόσο, παρόμοιους φωτογραφικούς προβληματισμούς. Με κοινό χαρακτηριστικό τη χρησιμοποίηση μιας αμιγώς φωτογραφικής γλώσσας και αποφεύγοντας επιφανειακούς εντυπωσιασμούς, τα μέλη του ΕΝΝΕΑ προσπαθούν και διατυπώνουν τη δική τους πρόταση στο σύγχρονο προβληματισμό για την ουσία της φωτογραφίας ως τέχνης.

Ο ΕΝΝΕΑ ξεκίνησε ως φωτογραφική παρέα εννέα ανθρώπων (γεγονός στο οποίο οφείλει την ονομασία του) που αγαπούν τη φωτογραφία και σταδιακά εξελίχθηκε στο σημερινό σύλλογο, ένα σύνολο με δομημένη μορφή και υπόσταση. Τα μέλη του ΕΝΝΕΑ δεν διακρίνονται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες. Είμαστε άνθρωποι με φωτογραφικά ενδιαφέροντα και, παρά την πνευματική μας συγγένεια, ο καθένας μας ακολουθεί την προσωπική του πορεία και καλλιεργεί τις δικές του ιδιαίτερες κλίσεις και αναζητήσεις. Ο κύριος στόχος του συλλόγου είναι να παρέχει το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα είναι δυνατή η συνεύρεση, η καλλιέργεια και η ανταλλαγή αυτών των προσωπικών στοιχείων, με απώτερο στόχο τη φωτογραφική εξέλιξη των μελών του.
Σήμερα, ο ΕΝΝΕΑ συνεχίζει να φέρνει κοντά ανθρώπους που αγαπούν την φωτογραφία, εμπλουτίζοντας εποικοδομητικά τις γνώσεις τους και υποστηρίζοντας την καλλιτεχνική τους πορεία και αναζήτηση.

Συμμετέχουν:
Φραντζέσκα Γιαννακού, Σίμος Γιαννακός, Λένα Γιάκοβλεφ, Μάριον Γουαμπούι, Βασίλης Δεκλερής, Άνκα Ντούκου, Γιάννης Ελευθεράκος, Μαρία Ζαχαριουδάκη, Αγγελική Καλατζοπούλου, Ελένη Καλπία-Ηλία, Παναγιώτης Κασίμης, Πάνος Κιντάς, Βούλα Λιάσκου, Κωνσταντίνος Μαντέλος, Βασιλική Παπακωνσταντίνου, Παναγιώτης Σαλαβόπουλος, Αχιλλέας Σκάμπας, Μαρία Σωτηράκη, Μαρία Τζαφέτα, Αντώνης Ψαρράς

Επιμέλεια: Παναγιώτης Κασίμης

Εγκαίνια έκθεσης : 24 Οκτωβρίου 2012   στις 9.00μμ.
Διάρκεια έκθεσης : 24 Οκτωβρίου 2012  εως  2 Νοεμβρίου 2012
Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Vault Theatre Plus
Μελενίκου 26, Βοτανικός, 10447
Τηλ επικοινωνίας : 2103302348, 6983863324
vault@hotmail.gr


Διοργάνωση: Φωτογραφικός Σύλλογος ΕΝΝΕΑ
Θεμιστοκλέους 49, 10683, Αθήνα
Τηλ: 210 3304060
www.clubennea.gr - info@clubennea.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου