Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Εκθεση Φωτογραφίας με τίτλο "Με τα μάτια του γείτονα" Λεόντειο Λύκειο Πατησίων 14/10-20/10/12

Εδώ και 2 χρόνια έχουν δημιουργηθεί  δύο άτυπες ομάδες νέων από Αθήνα (HOMO CREATIVUS-Λεόντειο Λύκειο Πατησίων) και Κωνσταντινούπολη (FAMA VOLΑΤ Saint Benoit) με στόχο να δημιουργήσουν ένα δίαυλο επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ των νέων ανθρώπων των δύο γειτονικών χωρών που θα στηρίζεται  στη γνώση, στο σεβασμό, στη  δημιουργικότητα, στην ευρυμάθεια, τη δικαιοσύνη, την αποδοχή της διαφορετικότητας και της ιστορίας του άλλου και στην καλλιέργεια των δεξιοτήτων των νέων.
Η ζωή, η μόρφωση, η εργασία, ο ελεύθερος χρόνος, η τέχνη, η ψυχαγωγία, τα οικολογικά ζητήματα, οι ανθρώπινες σχέσεις, η οικονομική κρίση, οι επιπτώσεις της και οι προοπτικές  είναι μεταξύ των θεμάτων που μπορούν να αποτελέσουν βάση συνεχούς διαλόγου μεταξύ των νέων των δύο χωρών.
Πέρυσι  προγραμμάτισαν  και συνεργάστηκαν  στο πρόγραμμα με τίτλο «Γεύσεις και νότες που μας ενώνουν» ενώ την τρέχουσα περίοδο υλοποιείται  το πρόγραμμα με τίτλο «Με τα μάτια του Γείτονα»  στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος «Νεολαία σε Δράση» της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Τα μέλη των δύο ομάδων αποθανάτισαν στιγμές από την καθημερινότητα και την ιστορία των δύο πόλεων, πολλές φορές για το ίδιο θέμα με  διαφορετική οπτική γωνία.
Έτσι δημιουργήθηκε μια πολυμορφική πραγματικότητα που θα έχουν την τιμή να σας παρουσιάσουν στην έκθεση φωτογραφίας με θέμα « ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ», τα εγκαίνια της οποίας θα γίνουν στον εκθεσιακό χώρο του «ΛΕΟΝΤΕΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΑΤΗΣΙΩΝ την Κυριακή  14-10-2012  και ώρα 11 πμ.  και θα διαρκέσει έως το Σάββατο 20-10-2012.
Η παρουσία σας  θα στηρίξει ιδιαίτερα αυτή την πρωτοβουλία των νέων.


Εγκαίνια έκθεσης : Κυριακή 14 Οκτωβρίου
Διάρκεια έκθεσης : 14 Οκτωβρίου 2012 εως 20 Οκτωβρίου 2012
ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΣ ΧΏΡΟΣ :  ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΎΚΕΙΟ ΠΑΤΗΣΊΩΝ , ΝΕΙΓY 17-  11143 ΑΘΗΝΑ,
Υπεύθ. .κος Μαμαλής Παν. ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:2102522402-6977367578    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου