Τρίτη, 17 Ιουλίου 2012

Eκθεση φωτογραφίας του Βασίλη Καρκατσέλη με τίτλο << Νομίζεις ότι ξέρεις την ιστορία >> 4/8/2012


Μία έκθεση αφιερωμένη στο Νικηφόρο Βρεττάκο (1912 – 1991)

<< Νομίζεις ότι ξέρεις την ιστορία >>
Έκθεση υποβρύχιας φωτογραφίας (φωτογραφίες στη θάλασσα)
του Βασίλη Καρκατσέλη
... Αλλόκοτες συνθέσεις σε αλλόκοτα μέρη. Αντικαλοκαιρινές εικόνες.
(ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ) χα, χα.
Το Σάββατο 4 Αυγούστου 2012, ημέρα με γεμάτο ακόμη φεγγάρι, λίγο μόλις μετά την πανσέληνο του Αυγούστου, θα απλωθεί στον αμμουδερό πυθμένα της θάλασσας του Ποσειδίου, στην Καλάνδρα Χαλκιδικής (πρώτο πόδι), η έκθεση φωτογραφίας του Βασίλη Καρκατσέλη, με τίτλο << Νομίζεις ότι ξέρεις την ιστορία >>.

40 έγχρωμες φωτογραφίες αθέατων λεπτομερειών της ζωής στην πόλη, κατάλληλα προετοιμασμένες για να αντέχουν στην μακροχρόνια παραμονή τους στο νερό, θα βυθιστούν σε βάθος περίπου 2,5 μέτρων στη θάλασσα, ώστε να είναι και εύκολα ορατές από τους κολυμβητές, και να μην τους ενοχλούν. Ένα μηχανισμός θα τις κρατά σε απόσταση από την άμμο, ώστε να μη βυθίζονται σε αυτήν. Η καθαρότητα των νερών στη συγκεκριμένη περιοχή, σε συνδυασμό με την ποιότητα και σύσταση της άμμου που προσφέρει διαύγεια, θα επιτρέπουν στον κολυμβητή να τις βλέπει ακόμη και έξω από το νερό και δίχως εξοπλισμό. Από τον δημιουργό τους, όμως, για να τις απολαύσει κάποιος, και για τη σωστή αξιολόγησή τους, προτείνεται μάσκα θαλάσσης και αναπνευστήρας.

Βάση μας αυτό το σαββατοκύριακο για περί τέχνης κουβεντούλα και επί του θέματος σχόλια και κριτικές, θα είναι το μπαράκι στην αμμουδιά του ξενοδοχείου POSSIDI HOLLYDAYS RESORT, στην ακτή Αιγαιοπελαγίτικα (μετά το camping του πρώην ΕΟΤ), στο Ποσείδι της Χαλκιδικής.
Για ότι έκτακτο και επιπρόσθετες πληροφορίες το τηλέφωνο επικοινωνίας μας θα είναι αυτό του φωτογράφου: Βασίλης Καρκατσέλης 6942 860 890.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου