Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Πολυ-έκθεση ζωγραφικής, φωτογραφίας και αστροφυσικής στο Γαλλικό Κατάλυμα στη Ρόδο 21/7 εως 29/7/2012

Tο Τμήμα Πολιτισμού Δωδεκανήσου διοργανώνει μια πολύ-έκθεση ζωγραφικής, φωτογραφίας και αστροφυσικής από τις 21 έως και τις 29 Ιουλίου 2012 στο Γαλλικό Κατάλυμα της Ρόδου, η οποία  θα περιλαμβάνει πολύ-προβολές, εκθέσεις αστρονομικών εικόνων, φωτογραφίας, έργων ζωγραφικής, πρωτότυπες διαλέξεις για το κοινό, βραδινή αστρο-παρατήρηση με τηλεσκόπια, υπό τον γενικό τίτλο «Εικόνες του κόσμου-ψευδαισθήσεις του σύμπαντος».
    
Στην έκθεση που θα πραγματοποιηθεί αυτό το καλοκαίρι στη Ρόδο, τρεις γυναίκες -μέλη του δικτύου FAM (δίκτυο γυναικών καλλιτέχνιδων και συγγραφέων από 25 χώρες της Μεσογείου), η δρ. αστροφυσικής Ελένη Χατζηχρήστου, η βραβευμένη φωτορεπόρτερ Μάρω Κουρή, η εικαστικός, δρ. ιστορίας της τέχνης ΑΣΚΤ Ελένη Πολυχρονάτου, ενώνουν τα κοινά τους στοιχεία και τη διαφορετικότητά τους και προσεγγίζουν τον κόσμο με τρεις αλλιώτικες ματιές, προσωπική, παγκόσμια και συμπαντική.
  
 Η Ελένη Πολυχρονάτου θα παρουσιάσει τους «Τόπους Συνείδησης/Ημερολόγια», που απαρτίζεται από εκθέσεις ζωγραφικής, προβολές και ομιλίες για το κοινό. Στην έκθεσή της, ο επισκέπτης θα δει ανάμεσα στους πίνακες των τελευταίων 3 χρόνων, προσπάθειες σύνδεσης του λόγου και της εικόνας, του εαυτού και της αλήθειας του, ενώ στις προβολές της εικόνες ζωγραφικής υπό τη μουσική συντροφιά του Γιώργου Μιχαλόπουλου, που δημιουργούν ένα διαθεματικό αποτέλεσμα.
 
  Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει η δρ. Αστροφυσικής  Ελένη Χατζηχρήστου, με τίτλο «Στα άδυτα του σύμπαντος», περιλαμβάνει έκθεση αστρονομικών εικόνων, ομιλίες για το κοινό, προβολές βίντεο-πολυμέσων, βραδινή αστρο-παρατήρηση με τηλεσκόπια.
     Η φωτορεπόρτερ Μάρω Κουρή θα παρουσιάσει τον «Θηλυκό κόσμο», ο οποίος μεταξύ άλλων περιλαμβάνει έκθεση φωτογραφίας, προβολές και ομιλίες για το κοινό.


Γαλλικό Κατάλυμα
Ιπποτών, Μεσαιωνική Πόλη Ρόδου
Τηλέφωνο Επικοινωνίας : 2241360588,2241360565

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου