Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Κύκλος Διαλέξεων του Πλάτωνα Ριβέλλη για τη Φωτογραφία & τον Κινηματογράφο με τίτλο "To Xιούμορ" στην Ελληνοαμερικανική Ένωση 26 Σεπτεμβρίου και 2-10-17 και 24 Οκτωβρίου 2012



Κύκλος διαλέξεων του Πλάτωνα Ριβέλλη στην Ελληνοαμερικανική Ένωση 26 Σεπτεμβρίου και 2-10-17 και 24 Οκτωβρίου 2012

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζει, για έβδομη συνεχή χρονιά, κύκλο διαλέξεων του Πλάτωνα Ριβέλλη για τη φωτογραφία και τον κινηματογράφο με τίτλο:

«Το χιούμορ»

Η τέχνη μιλάει ευκολότερα για το τραγικό, αφού αυτό τη συνδέει με τον θάνατο. Το χιούμορ συνήθως θεωρείται ανέμελη και ανάλαφρη ενασχόληση, γι' αυτό και αντιμετωπίζεται άλλοτε με περιφρόνηση και άλλοτε με αισθήματα ενοχής. Στον χώρο των τεχνών τής εικόνας η παρουσία τού χιούμορ είναι σπάνια, όταν όμως εμφανίζεται, η πρόταση είναι πολύ συχνά συγκλονιστική.

Στη διάρκεια των διαλέξεων θα προβληθούν κινηματογραφικά αποσπάσματα από το έργο των σκηνοθετών(ενδεικτικά αναφέρονται): Pedro Almodovar, Woody Allen, Ingmar Bergman, Luis Bunuel, Frank Capra, Charlie Chaplin, Buster Keaton, John Cleese, Jerry Lewis, Totò, NaokoOgigami, Steno, Nanni Moretti, Jacques Tati, Βασίλης Αλεξάκης, καθώς και φωτογραφίες των φωτογράφων(ενδεικτικά αναφέρονται): Robert Doisneau, Elliott Erwitt, Garry Winogrand, André Kertesz, Harry Callahan, Mario Giacomelli, Weegee, Jacques Henri Lartigue, Man Ray, William Wegman, Πάνος Ηλιόπουλος, Ανδρέας Σχοινάς,

Οι διαλέξεις θα γίνουν στο Θέατρο τής Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22 στην Αθήνα, και θα καλύψουν συνολικά δέκα ώρες, την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου, την Τρίτη 2 Οκτωβρίου και τις Τετάρτες 10, 17 και 24 Οκτωβρίου 2012 από τις 20:00 μέχρι τις 22.00.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε 25 ευρώ και για τις πέντε διαλέξεις ή 7 ευρώ ανά διάλεξη.
Εισιτήρια για το σύνολο των διαλέξεων θα διατίθενται στα γραφεία ή στο website τής Ελληνοαμερικανικής Ένωσης. Ένας περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων για κάθε μεμονωμένη διάλεξη θα διατίθεται πριν από την έναρξη των διαλέξεων.

Πληροφορίες: Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μασσαλίας 22 Αθήνα, 210-3680052 / 3680047 /
www.hau.gr/culture

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου