Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο "Η Αρχαιολογία στην πράξη" στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης από 29 Ιουνίου εως 28 Σεπτεμβρίου 2012.

Η έκθεση διοργανώνεται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Τομέας Αρχαιολογίας και το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.
40 φωτογραφίες του Pierre Buch παρουσιάζουν τις διαφορετικές πρακτικές της ευρωπαϊκής αρχαιολογίας σήμερα. Προέρχονται από επτά χώρες: Βέλγιο, Γερμανία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο, στις οποίες ο φωτογράφος ταξίδεψε για να συναντήσει αρχαιολόγους επί τω έργω και να φωτογραφήσει τις δραστηριότητές τους.
Πρόκειται λοιπόν για το αποτέλεσμα μιας συλλογικής και συντονισμένης εργασίας δεκατριών ιδρυμάτων που αποτελούν ένα ευρωπαϊκό αρχαιολογικό δίκτυο, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα `Culture` 2007-2013 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το δίκτυο «Αρχαιολογία στη Σύγχρονη Ευρώπη» προσφέρει στους αρχαιολόγους την ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουν το επάγγελμα, τις πρακτικές, τη σχέση τους με την κοινωνία και να περιγράψουν την καθημερινότητά τους μέσω αυτής της καλλιτεχνικής απεικόνισης της εργασίας τους, που προορίζεται για το ευρύ κοινό.

Η φωτογραφική έκθεση, καταργώντας τα στερεότυπα, παρέχει μια φωτογραφική απεικόνιση του επαγγέλματος του αρχαιολόγου.
Εξερευνά την πολυπλοκότητα της αρχαιολογικής εργασίας, τις τεχνικές και τα εργαλεία που χρησιμοποιεί, τα ευρήματα και τις ιδιαιτερότητες των διαφορετικών περιόδων που μελετά, ενώ εξερευνά και τους πολλαπλούς τρόπους παρουσίασης που εφαρμόζει.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί και στις δέκα χώρες που αποτελούν το αρχαιολογικό δίκτυο ACE.
Η επίσημη πρώτη παρουσίαση της έκθεσης έγινε στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι, στο πλαίσιο της 17ης γενικής συνέλευσης του ICOMOS, στις 28 Νοεμβρίου 2011.

Την Παρασκευή 29 Ιουνίου στις 20.00 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης.
Η έκθεση στη Θεσσαλονίκη θα διαρκέσει εως 28 Σεπτεμβρίου και θα λειτουργεί καθημερινά από τις 09:00 έως τις 23:00.
Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Μανώλη Ανδρόνικου 6 Θεσσσαλονίκη
Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλ. 2310 830538 και 2310997179.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου