Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Έκθεση Φωτογραφίας του Γιώργου Καρύδη στο Booze Cooperativa με τίτλο "A Lost Era"

Στην εποχή της εμπορευματοποίησης, της τηλεοπτικής φτήνιας, του υλικού ευδαιμονισμού και της αποχαύνωσης, πανικόβλητοι άνθρωποι τρέχουν να προλάβουν το χρόνο.
 Κάποιοι χαζεύουν τις βιτρίνες των πολυκαταστημάτων κοιτώντας πράγματα τα οποία δεν είναι σε θέση να αποκτήσουν ενώ άλλοι πίνουν το φρεντοφραπέ τους παίζοντας τάβλι και θέτοντας ʻʼσοβαράʼʼ θέματα τύπου ʻʼτο iphone δικέ μου είναι καλύτερο από το nokia σουʼʼ.
 Κανείς όμως δεν προσέχει τα μηνύματα από μια άλλη εποχή που στέλνουν τα παλιά αντικείμενα και τα εγκαταλελειμμένα κτίρια, τα οποία με τη απλότητα και την φινέτσα τους συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να γοητεύουν μια μικρή ομάδα ανθρώπων.
 Τα παλιά νεοκλασικά έδωσαν τη θέση τους στις δαιδαλώδης και άχρωμες πολυκατοικίες, το βινύλιο αντικαταστάθηκε από τα mp3 και τα αυτοκίνητα των 50ʼs και 60ʼs από κάρα τύπου Porsche cayenne.
 Έτσι λοιπόν όντας ο ίδιος λάτρης και συλλέκτης παλιών αντικείμενων αποφάσισα να ασχοληθώ με την εξερεύνηση και φωτογράφηση παλιών αντικειμένων που σε παραπέμπουν σε άλλες εποχές. Εποχές ξεχασμένες τόσο πολύ σαν να μην υπήρξαν ποτέ.
 Κοιτάμε στο μέλλον αλλά μαθαίνουμε από το παρελθόν  Γιώργος Καρύδης

 Εγκαίνια έκθεσης: Κυριακή 18 Μαρτίου στις 9μμ
 Διάρκεια έκθεσης: 18 – 31 Μαρτίου 2012
 Ωράριο λειτουργίας: καθημερινά 2 - 10μμ
Booze Cooperativa, Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα -υπόγειος εκθεσιακός χώρος
Τηλ.επικοινωνίας : 2114000863
Είσοδος: ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου