Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Έκθεση Φωτογραφίας της Λυδίας Δαμπασίνα στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης με τίτλο "Party ’s over - Starts over" εως 9 Μαρτίου 2012

Party ’s over -  Starts over-( Το γλέντι τελείωσε - Το γλέντι ξαναρχίζει), είναι ο τίτλος της νέας έκθεσης της Λυδίας Δαμπασίνα, στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης από τις 13 Ιανουαρίου έως τις 9 Μαρτίου 2012 (ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Κυριακή 10:00 -18:00 / Δευτέρα κλειστά).
Πρόκειται για μια ενότητα φωτογραφικής δουλειάς η οποία ξεκίνησε το 2008 και ολοκληρώθηκε το 2011, ένα ενιαίο σύνολο σκηνοθετημένων αναλογικών εικόνων μεγάλων διαστάσεων, από την ίδια οπτική γωνία και στον ίδιο χώρο, που θίγουν πτυχές της οικονομικής, πολιτισμικής και ηθικής κρίσης, που μαστίζει όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και ολόκληρο τον κόσμο.
Κάθε έργο της ενότητας απαρτίζεται από δύο ξεχωριστά μέρη, στην ίδιαεπιφάνεια: στο επάνω μέρος του παρατηρούμε τη φωτογραφία στην ολότητά της, ενώ ένα κείμενο που προέρχεται, ως επί το πλείστον, από τον ημερήσιο Τύπο, είναι τοποθετημένο στο κάτω μέρος του. Το μέγεθος, η ποιότητα, η επιλογή των θεμάτων καθώς και η αναπόσπαστη συνύπαρξη φωτογραφίας-κειμένου συνιστούν βασικά χαρακτηριστικά της φωτογραφικής δουλειάς της Λυδίας Δαμπασίνα.
Επίσης θα παρουσιάσει δύο γλυπτά και μια εγκατάσταση που αποτελείται από 185 κρεμάλες.

Η καλλιτέχνης επιχειρεί να προσεγγίσει την κοινωνική, οικονομική και πολιτική πραγματικότητα, να διερευνήσει τις αντιφάσεις και την πολυπλοκότητά της, να καταγράψει τη ζωτική της σχέση με τον κόσμο που την περιβάλλει, να εκφράσει την ετοιμότητα, τη θέση και την αντίσταση του σύγχρονου δημιουργού απέναντι στα προβλήματα της εποχής του, να αναφερθεί διεξοδικά σε διαφορετικές εκφάνσεις και εκδοχές της κρίσης. Οι συνθέσεις της ενότητας Party’sover-Startsoverσυγκροτούν μια ολοκληρωμένη πρόταση και μορφοποίηση, μια πολλαπλή σύνδεση εικόνων και καταστάσεων, ένα ολοκληρωμένο εικαστικό περιβάλλον, πρωτότυπο και ευρηματικό, ταυτόχρονα όμως πλούσιο και μεστό σε περιεχόμενο, συνδηλώσεις και πολλαπλές αναγνώσεις.
Επιμέλεια: Γιάννης Μπόλης, Ιστορικός Τέχνης-Επιμελητής ΚΜΣΤ

Διάρκεια έκθεσης : 13 Ιανουαρίου-9 Μαρτίου 2012

Έκθεση ` Party ’ s over - Starts over` / Λυδία Δαμπασίνα

Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης

Αποθήκη Β1, Λιμάνι Θεσσαλονίκης

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Κυριακή 10:00 – 18:00 / Δευτέρα κλειστά

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου