Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Σεμινάριο " Ιστορία της Φωτογραφίας " από την Φωτογραφική Ομάδα Πολυτεχνείου Κρήτης Φωτοσκίαση Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012


 Η φωτογραφία στο σύντομο διάστημα που υπάρχει, μόλις εκατόν ...εβδομήντα χρόνια, διαμόρφωσε έναν τρόπο να αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα, όπως και τον εαυτό μας μέσα από αυτήν. Οι επιπτώσεις που έχει στη ζωή μας τελικά, στον τρόπο που σκεπτόμαστε και συμπεριφερόμαστε, είναι πολύ σημαντικές. Ως ένα είδος γλώσσας, τα οπτικά ερεθίσματα από φωτογραφικές εικόνες αποτελούν βασικά στοιχεία του πολιτισμού μας που επηρεάζουν κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα.

Ο κύκλος σεμιναρίων με τίτλο "Ιστορία της Φωτογραφίας", καταπιάνεται με τη πορεία της πρόθεσης και ανάγκης του ανθρώπου για οπτικές αναπαραστάσεις, για εικόνες δηλαδή. Μια διαδρομή που ακολουθεί τα ιστορικά δεδομένα, συνοπτικά και απλοποιημένα όσο είναι δυνατόν, από την εφεύρεση της φωτοχημικής μεθόδου της φωτογραφίας και της εξέλιξης της ως επικοινωνιακό και καλλιτεχνικό μέσο, μέχρι τη μετάβασή της στη ψηφιακή εποχή.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να απαντήσει σε όσους ενδιαφέρονται για τη φωτογραφία στο ερώτημα "πώς η εικόνα έφτασε στο σημείο που γνωρίζουμε και βιώνουμε στις μέρες μας", αναπτύσσοντας ίσως παράλληλα νέα ερωτήματα σε σχέση με τη καλλιέργεια της οπτικής μας αντίληψης και κατανόησης. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους τους φίλους της φωτογραφίας ανεξαρτήτως επιπέδου (δεν περιέχει τεχνικά θέματα). Είναι ανοικτό σε οποιοδήποτε χανιώτη - όχι μόνο στα μέλη της Πολυτεχνειακής κοινότητας.

Εισηγητής: Γιάννης Κουκουράκης, φωτογράφος / εκπαιδευτικός φωτογραφίας

Διάρκεια Σεμιναρίου: 6 εβδομάδες με δύο δίωρες διαλέξεις (κάθε Τετάρτη 21:00 - 23:00 και Σάββατο 15:00 - 17:00) κάθε εβδομάδα

Έναρξη Σεμιναρίου: Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012
 Χώρος: Πολυχώρος ΠολυΤεχνείο, Χατζημιχάλη Νταλιάνη 40, Χανιά

Κόστος Συμμετοχής: 15 €

Email επικοινωνίας : fotoskiasi.chania@gmail.com.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6978113289, 6981920039

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου