Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου 2011

Έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο "Δύο Προοπτικές για την Αρχαιολογική Φωτογραφία" της Αναστασίας Μιχαήλoγλου και του Τάσου Σχίζα στο Cafe Del Arte

Η σειρά των φωτογραφιών αποτελεί μέρος της έκθεσης που παρουσιάστηκε στην Νέα Υόρκη, στο Cranky’s Cafe, τον Ιούλιο του 2010. Δύο διαφορετικές απόψεις, ένας φωτογραφικός διάλογος με κοινό θέμα.

Τα  έργα και η αισθητική των προγόνων μας, σε συνδυασμό με τα ίχνη του χρόνου πάνω τους και την παρέμβαση της φύσης, αποτέλεσαν την πηγή έμπνευσης για τις δύο σειρές. Η αφορμή ήταν ένας διαγωνισμός φωτογραφίας στους Φιλίππους, που έγινε η αφετηρία μιας σειράς επισκέψεων, αρχικά στον ίδιο τόπο και στην συνέχεια σε πολλούς άλλους.

Αναστασία Μιχαήλογλου  "ΦΙΛΙΠΠΟΙ – ΣΤΟ ΧΑΔΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ"

Η Αναστασία Μιχαήλογλου προσεγγίζει το θέμα της με ρομαντισμό, συνθέτοντας την φύση με τα ερείπια και τονίζοντας την αλληλεπίδρασή τους. Οι φωτογραφίες της επεξεργάστηκαν ψηφιακά με τέτοιο τρόπο, ώστε να χαραχτεί πάνω τους η πατίνα του χρόνου, δίνοντας μια προσομοίωση παλαιωμένων Polaroid-transfer φωτογραφιών, με την χαρακτηριστική πρασινοκίτρινη απόχρωση και τα ασαφή περιγράμματα.

 Τάσος Σχίζας "ΣΤΗΝ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ"

Ο Τάσος Σχίζας προσεγγίζει το θέμα του με δραματικότητα και αφαιρετικότητα. Οι σιλουέτες των ερειπίων αντιπαραβάλλονται με τα έντονα κατάλευκα σύννεφα και τον μαύρο ουρανό, συνθέτοντας ένα δίπολο φύσης και ανθρώπινης δημιουργίας, παρόντος και παρελθόντος. Η μεγάλη αντίθεση και οι σκούρες εκτυπώσεις, αναπτύσσουν μια λιτότητα στις εικόνες του, εξαφανίζοντας «περιττές» λεπτομέρειες και ενισχύοντας τις δυναμικές φόρμες αρχαίων ερειπίων και ουρανού.

Διάρκεια έκθεσης: 25 Δεκεμβρίου 2011 εως  29 Φεβρουαρίου 2012


Cafe Del Arte
Βασιλικό Θέατρο, Λεωφ.Νίκης 12, Θεσσαλονίκη
Ωράριο Λειτουργίας : 09:30-02:00

Τηλ.Επικοινωνίας : 2310 224524
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου