Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2011

Έκθεση Φωτογραφίας στην Ελληνοαμερικανική Ένωση του Victor Koen με τίτλο "Πολεμικές Τέχνες" στα πλαίσια του Athens Photo Festival

Η έκθεση «Πολεμικές Τέχνες» είναι ο συνδυασμός της εικαστικής γραμματοσειράς «Αλφάβητος Πολέμου» και του τρίπτυχου «Πολεμικές Κεφαλές». Οι δύο οντότητες καλύπτουν το θέμα από διαφορετικές οπτικές γωνίες και συμπληρώνουν την άσχημη εικόνα κάθε ένοπλης σύγκρουσης.
Ο «Αλφάβητος Πολέμου» είναι μια σειρά που ο καλλιτέχνης ήθελε να εδώ και καιρό να σχεδιάσει και η οποία, δυστυχώς, έγινε επίκαιρη και πολύ επείγουσα. Σαφώς δεν πρόκειται για εικόνες που αφορούν στην ομορφιά των όπλων, αλλά ένα σχόλιο για τις χρήσεις τους, τα αποτελέσματα, την πώληση και τη διανομή. Έτσι, η σειρά φέρει τον τίτλο «Αλφάβητος Πολέμου» («Warphabet») και όχι «Αλφάβητος Όπλων» («Gunphabet»), όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί. Η χρήση των όπλων και της πανοπλίας καλύπτει μια ευρεία αλλά τυχαία χρονολόγηση του αλληλοσκοτωμού των ανθρώπων. Τυχαία γιατί δεν έχει νόημα η τήρηση οποιασδήποτε σειράς όταν πρόκειται για κάτι τόσο ανόητο.
Οι «Πολεμικές Κεφαλές» αφορούν την άλλη πλευρά του πολέμου, το μέρος όπου προϋπολογισμοί και κέρδη αντικαθιστούν το θάρρος και τη δόξα. Οι καλοντυμένοι χαρακτήρες αντιπροσωπεύουν το γεγονός ότι πίσω από κάθε σύγκρουση βρίσκεται ένας πολύπλοκος συνδυασμός εξοπλισμού και εμπορίου που τις περισσότερες φορές προκαθορίζει το αποτέλεσμα αντί της ανδρείας των συμμετεχόντων στο γήπεδο.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22, Τ 210 3680900)

Διάρκεια Εκθεσης :31 Οκτωβρίου – 25 Νοεμβρίου,2011
Ώρες λειτουργίας:Δευτέρα – Παρασκευή 18:00 – 21:00,Σάββατο 11:30 – 14:30

Πηγή: Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου