Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Έκθεση Φωτογραφίας της Ηλιάνας Αλεξάνδρου με τίτλο "IN YOUR BEDROOM" στο Ιanos Art Cafe

Στο πλαίσιο του Athens Photo Festival 2011, εγκαινιάζεται την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου στο Ιanos Art Cafe, η έκθεση της Ηλιάνας Αλεξάνδρου με τίτλο In your bedroom.

Επηρεάζουν οι προσωπικοί χώροι το πως αισθανόμαστε? Επηρεάζουν το πως είμαστε και φαινόμαστε?

Η Ηλιάνα ψάχνει να βρει και να βγάλει τον χαρακτήρα των ανθρώπων που γνωρίζει, σε μια εικόνα. Πρόκειται για πορτραίτα φίλων και γνωστών όλων των ηλικιών, στον προσωπικό, ιδιωτ...ικό τους χώρο - το υπνοδωμάτιο. Άλλα στημένα, άλλα στην κουβέντα - μιας και η άνεση μπροστά στο φακό δεν είναι για όλους το ίδιο.

Η φωτογράφος υπάρχει ως φίλη και παρατηρητής, ως συν-σκηνοθέτης μίας σύντομης ιστορίας ή μάλλον ενός στιγμιότυπου. Προσεγγίζει τον φίλο-συνεργάτη με τρυφερότητα, καθαρότητα και ευθύτητα. Τον αφήνει ελέυθερο να βρει τη θέση του στο δωμάτιό του, μπροστά στο φακό.
 Γιατί το υπνοδωμάτιο? Γιατί δεν είναι ανοιχτό για όλους και αυτό το κάνει ακόμα πιο ελκυστικό. Γιατί για μερικούς είναι καθαρά χώρος ανάπαυσης, για άλλους χώρος δημιουργίας, χώρος διαλογισμού, χώρος παιχνιδιού. Και τελικά ο καθένας έβγαλε το αληθινό του πρόσωπο, ή έστω μέρος αυτού.

Παρακολουθώντας τα σεμινάρια του φωτογράφου Καμίλο Νόλλα (2010 – 2011), το In your bedroom ήταν το θεμα που επέλεξε να δουλέψει. Είναι η πρώτη της έκθεση φωτογραφίας και θα παρουσιαστούν 14 πορτραίτα.

Διάρκεια έκθεσης : 26-10-2011 εως 26-11-2011
Σταδίου 24 Αθήνα
Εγκαίνια έκθεσης : Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2011 21:00 
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου