Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011

Έκθεση Φωτογραφίας στη Ρωμαική Αγορά της Θεσσαλονίκης με τίτλο «Τα μνημεία διηγούνται υδάτινες ιστορίες»Η ΙΣΤ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων σας προσκαλεί στις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται το τετραήμερο από 6 έως και 9 Οκτωβρίου 2011 στο πλαίσιο της επικοινωνιακής δράσης πανελληνίας εμβέλειας με τίτλο «Περιβάλλον και Πολιτισμός 2011. Φωνές νερού μυριάδες» που οργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.

Η φετινή εκδήλωση θα γίνει στον αρχαιολογικό χώρο της Ρωμαϊκής Αγοράς της Θεσσαλονίκης (Μεταξύ Εγνατίας και Αγ. Δημητρίου, πάνω από το άγαλμα του Βενιζέλου) και έχει θέμα:


«Νερό σε μία Ρωμαϊκή Αγορά:


μια καθημερινή ανάγκη, μια καθημερινή απόλαυση».


Έκθεση φωτογραφίας σε συνεργασία με το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης με θέμα την εικαστική προσέγγιση της χρήσης σχετικών χώρων από την ύστερη αρχαιότητα και τίτλο «Τα μνημεία διηγούνται υδάτινες ιστορίες».

Συμμετέχουν οι φωτογράφοι:
Κάλλη Μπέλλου, Αργύρης Λιαπόπουλος, Φωτεινή Καραμούζη, Βασίλης Πιπέλιας, Σταύρος Νταγιούκλας, Βασίλης Καρκατσέλης, Λίζη Πιστολά.

Αλλες εκδηλώσεις:
  •  Ζωντανό παιχνίδι ρόλων από τη δημιουργική ομάδα GAMECRAFT στο εσωτερικό του χώρου της Ρωμαϊκής αγοράς με τίτλο:‘Αγοραίον ύδωρ’για παιδιά άνω των 11 ετών (Ε΄ Δημοτικού) και ενήλικες: «…Η μοίρα επιφυλάσσει εκπλήξεις για τους πολίτες της Θεσσαλονίκης. Οι συμμετέχοντες θα παίξουν τους ρόλους των πολιτών που εμπλέκονται σε μία περίεργη υπόθεση δολιοφθοράς των αποθεμάτων νερού στην Ρωμαϊκή Αγορά. Ποιος κρύβεται πίσω από την αποτρόπαια αυτή πράξη; Πώς θα φτάσουν στον πραγματικό υπαίτιο; Τι πρέπει να κάνουν και πόσο γρήγορα θα πρέπει να αντιδράσουν;»
Ένα παιχνίδι με υπόβαθρο μία υπόθεση μυστηρίου που θα διασκεδάσει αλλά και θα ξεναγήσει τους συμμετέχοντες.

Πέμπτη 6 & Παρασκευή 7 Οκτωβρίου
9:00, 10:30, 12:00

Σάββατο 8 και Κυριακή 9 Οκτωβρίου:
10:30, 11:00, 11:30, 12:00, 12:30, 13:00

  •  Παιχνίδια για παιδιά από 6 έως 12 ετών με το γενικό τίτλο:
«τα κάνουμε μούσκεμα με την ομάδα του δημιουργικού βιβλιοπωλείου Κάτι γίνεται»

1.                  Αναζήτηση σύνθετων λέξεων που εμπεριέχουν τη λέξη νερό με επίδειξη φωτογραφιών των αντικειμένων (νερομπογιά, νεροχύτης, νεροβούβαλος, νεροχελώνα, νεροκουβαλητής, νερόβραστο, νερόμυλος, νεροπότηρο, κτλ) και αναφορά στη σημασία τους. Παροιμίες και εκφράσεις με το νερό («μια τρύπα στο νερό, πνίγεται σε μια κιουταλιά νερό, ξέρει το μάθημα νεράκι»).

2.                  παιχνίδι γνώσεων με ερωτοαποκρίσεις πολλαπλής επιλογής για το νερό

3.                  Παρουσίαση της λειτουργίας της δίκαιης κούπας του Πυθαγόρα – συζήτηση για τη σπατάλη του νερού, τη λειψυδρία αλλά και το μέτρο των αρχαίων Ελλήνων.

4.                  νεροσκυταλοδρομία νερού.


(μόνο) Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011
11:00 – 13:00.

  •  Παρουσίαση μέρους της έκθεσης του Ελληνικού Κέντρου Βιοτόπων Υγροτόπων (ΕΚΒΥ, Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας) με θέμα: «Νερό. Σταγόνες γνώσης» που είχε πραγματοποιηθεί στην Αθήνα (Σύνταγμα)
  •  Θεματική ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο: Πέμπτη έως Κυριακή:10:00 – 10:45 &12:00 – 12:45
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου