Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011

Athens Fringe Festival 2011 από 20 Ιουνίου εως 26 Ιουνίου 2011 στη Τεχνόπολη στο Γκάζι

Το Athens Fringe Festival  θα διεξαχθεί 20-26 Ιουνίου 2011, στην Τεχνόπολη, το Βρυσάκι, τον χώρο πολιτισμού @Ρουφ, το θέατρο Eliart, και σε επιλεγμένους χώρους στην πόλη.
Τελικός στόχος μας είναι η βελτίωση της καθημερινότητάς και η δημιουργία νοήματος στη ζωή μας, μέσα από τη δημιουργία, την επικοινωνία, τη συμμετοχή, την καλλιτεχνική ζύμωση και την κοινωνική δικτύωση.
Το Fringe δεν είναι μόνο ένα Φεστιβάλ. Είναι –πολύ περισσότερο- ένα κοινωνικό δίκτυο, που δεν απέχει πολύ από το facebook, ή το myspace, με μια όμως τεράστια και ειδοποιό διαφορά: Δεν είναι εικονικό, αλλά πραγματικό. Δεν το περιδιαβαίνεις "σερφάροντας" αλλά περπατώντας.
Απευθύνεται σε όλους τους δημιουργικούς πυρήνες της πόλης με στόχο να λειτουργήσει ως συνεκτικό δίκτυο ανάμεσά τους. Απευθύνεται στα κύτταρα της πληροφορίας, στα blogs, στα sites, στα portals, ώστε αυτά να γίνουν οι ξενιστές της ιδέας και της δυναμικής του.
Οι guest artists για φέτος είναι οι Σμόκυ Μπάντιτς (Smokey Bandits), οι Σλίπινγκ Πίλοου(Sleeping Pillow) από τη Θεσσαλονίκη, οι Γιάννις(Yianneis), o Μεσιέ Μινιμάλ(Monsieur Minimal), οι Μπέρνινγκ Στικς (Burning sticks) (από το x-factor), καθώς και το Φίσερ Σουίνγκ Ναϊτ( Fischer Swing Night0, μια νύχτα γεμάτη σουίνγκ μουσική και χορό από τους Πένυ εντ δε Σουίνγκινγκ Κατς(Penny and the Swinging Cats) και τους Ηirollers.
Στο θέατρο, η ομάδα Φόρπλεϊ (Forplay) υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση του Βασίλη Μαυρογεωργίου, καλεί το κοινό στην περιπλάνησή της στους κήπους του συλλόγου Αρχαιολόγων στην ποιμενική κωμωδία του Σέξπιρ «Όπως Σας αρέσει»(25-26 Ιουνίου). Ακόμη, το Φεστιβάλ Ελληνικού έργου του θεάτρου Ελιάρτ, κατά την διάρκεια του Fringe θα παρουσιάσει και θα βραβεύσει τις θεατρικές ομάδες και παραστάσεις που έχουν ξεχωρίσει.
Το Ειδικό Γυμνάσιο και Λύκειο Κωφών και Βαρηκόων Αγ. Παρασκευής θα ανεβάσει την προφεστιβαλική μαθητική θεατρική παράσταση: «Αισχύλου Ορέστεια( Αγαμέμνων και Χοηφόροι)» σε ενιαία παρουσίαση.
Η φωτογραφία δεν θα λείπει από τη φετινή διοργάνωση, καθώς ο φωτογράφος Καμίλο Νόλλας με το Αθενς Χάουζ οφ Φοτόγκραφι (Athens House of Photography) διοργανώνει έκθεση(20-26/6) με τα καλύτερα έργα από τον διαγωνισμό φωτογραφίας photoraid.
Το φετινό Fringe διοργανώνει και ένα εναλλακτικό κυνήγι θησαυρού(25/6). Οι συμμετέχοντες αφού διασχίσουν όλη την πόλη με ποδήλατα θα εισέλθουν θριαμβευτικά στο χώρο της Τεχνόπολις.Το εισητήριο είναι  ενιαίο και ημερήσιο κοστίζει επτά ευρώ, ή πέντε ευρώ για φοιτητές, άνεργους κλπ, για όλους τους χώρους και όλες τις παραστάσεις. Μάλιστα, με το απόκομμα του εισιτηρίου, θα επιτρέπεται δωρεάν η είσοδος σε 21 Μουσεία του δικτύου Μουσείων του Ιστορικού Κέντρου (ανάμεσά τους το Ίδρυμα Θεοχαράκη, το Μουσείο Λαλαούνη και το Ηρακλειδών).

Δείτε το πρόγραμμα εδώ
Πηγή
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου