Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Ατομική έκθεση φωτογραφίας του Γιάννη Θεοδωρόπουλου από 18 Μαίου 2011 εως 16 Ιουλίου 2011

Η alphadelta gallery παρουσιάζει την 5η ατομική έκθεση φωτογραφίας του Γιάννη Θεοδωρόπουλου. Στις εικόνες αυτές ο Θεοδωρόπουλος συνεχίζει, όπως και στις προηγούμενες εκθέσεις του, να εστιάζει στον προσωπικό του χώρο ψηλαφίζοντας την προσωπική του διαδρομή και τους μηχανισμούς συγκρότησης του Εγώ μέσα από μικρές καθημερινές ιστορίες ραστώνης, αδιέξοδων αγορίστικων ονείρων και συχνά κεκαλυμμένης με χιούμορ θλίψης. Κάθε εικόνα του είναι αυτοπροσωπογραφία αφού το σημαντικό δεν είναι αυτό που εικονίζεται, αλλά αυτό που υπονοείται.
Ο Θεοδωρόπουλος με εμμονή αναζητά την διατήρηση της στιγμής και την περιπλάνηση στον χώρο του προσωπικού βιώματος, σαν την Αλίκη που περνάει από την άλλη μεριά του καθρέφτη για να χαθεί στον κόσμο του ονείρου.
Οι εικόνες του παραπέμπουν σε έναν κόσμο ευάλωτο που ταυτόχρονα παραμένει ισχυρός. Για τον Θεοδωρόπουλο η φωτογραφία αποτελεί πεδίο αναζήτησης της ανθρώπινης εμπειρίας και ταυτότητας. Θα μπορούσαμε, εν τέλει, να πούμε ότι οι εικόνες του φλερτάρουν ακροθιγώς με πλευρές της ψυχανάλυσης και στοχεύουν στον στοχασμό και την αναζήτηση ευρύτερων αληθειών και σκοτεινότερων βασιλείων.
Διάρκεια έκθεσης : 18 Μαίου 2011 εως 16 Ιουλίου 2011
Ωραριο λειτουργίας : Τρίτη – Παρασκευή: 12.00 – 21.00 & Σάββατο: 12.00 – 16.00
Alphadelta gallery, Παλλάδος 3, Ψυρρή 105 54, Αθήνα               



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου