Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Φωτογραφικές Συναντήσεις Κυθήρων 2011 από Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου μέχρι Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Παρά τη δυσχερή οικονομική κατάσταση, οι 10ες Φωτογραφικές Συναντήσεις Κυθήρων θα εκτυλιχθούν κανονικά από Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου μέχρι Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011.Το Συνέδριο για την Ελληνική Φωτογραφία θα αφιερωθεί σε διαλέξεις που θα παρουσιασθούν τον Ιούνιο στο μεγάλο συνέδριο του King’s College Λονδίνου με θέμα Greek Histories through the Lens: Photographs, Photographers and their Testimonies (Η Ελληνική ιστορία μέσα από τον φακό: Φωτογράφοι, φωτογραφίες και μαρτυρίες).
Για πρώτη φορά ορίζεται επιστημονική επιτροπή η οποία θα επιλέξει τις διαλέξεις του Συνεδρίου. Η επιτροπή απαρτίζεται από τους Κωστή Αντωνιάδη, Άρι Γεωργίου, Ηρακλή Παπαϊωάννου, Νίκο Παναγιωτόπουλο, Πηνελόπη Πετσίνη και Γιάννη Σταθάτο. Οι διαλέξεις θα δημοσιεύονται εφεξής διαδυκτικά αλλά με τη μορφή CD.
Οι εκθέσεις συμπεριλαμβάνουν ομαδική αναμνηστική έκθεση για τα δέκα χρόνια των ΦΣΚ, με στιγμιότυπα τραβηγμένα από επισκέπτες περασμένων ετών. Όσοι έχουν τέτοιες φωτογραφίες τις οποίες θα ήσαν διατεθειμένοι να υποβάλλουν για την έκθεση, παρακαλούνται να στείλουν αντίγραφα ψηφιακών αρχείων (σε ανάλυση 300 dpi) σε CD. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!
Επίσης θα διεξαχθεί κανονικά η ομαδική έκθεση νέων φωτογράφων, που είναι ανοιχτή σε κάθε φωτογράφο κάτω των 35 που διαμένει μόνιμα στην Ελλάδα. Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να στείλουν CD με μέχρι 20 φωτογραφίες, διεύθυνση, τηλέφωνο, διεύθυνση email και οποιοδήποτε πρόσθετο πληροφοριακό υλικό θέλουν στις ΦΣΚ μέχρι τις 30 Ιουλίου. Το θέμα είναι ανοιχτό.
Το πλήρες πρόγραμμα των ΦΣΚ θα ανακοινωθεί εντός του Ιουνίου.

Πολιτιστική Εταιρεία Κυθήρων
Επικοινωνία Τηλ : 27360 31718
 E: mail@photokythera.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου