Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Εκθεση Φωτογραφίας του T.Wild στη Θεσσαλονίκη με τίτλο "Κωνσταντινούπολη 1900 - Φωτογραφικό Οδοιπορικό T.Wild"

Τα νερά του Βοσπόρου, οι επιβλητικές γέφυρες, το πολύβουο λιμάνι, οι εντυπωσιακοί δρόμοι και άλλες όψεις της Κωνσταντινούπολης, παρουσιάζονται σε έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Κωνσταντινούπολη 1900- Φωτογραφικό Οδοιπορικό του T. Wild».

Την έκθεση διοργανώνει το Μουσείο Φωτογραφίας «Χρήστος Καλεμκερής» του Δήμου Καλαμαριάς από τις 10 Φεβρουαρίου μέχρι τις 13 Μαρτίου στο Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης (Β. Όλγας 108), στη Θεσσαλονίκη.
Τις εικόνες αποτύπωσε με το φακό του ο Άγγλος περιηγητής T. Wild, ο οποίος στο πλαίσιο της επιχειρηματικής του δράσης και των κατασκοπευτικών υπηρεσιών που προσέφερε στη Βασίλισσα της Αγγλίας, επισκέφτηκε την Κωνσταντινούπολη στις αρχές του 20ού αιώνα.

«Παρουσιάζονται πανοραμικές εικόνες της Κωνσταντινούπολης σε μια περίοδο που άκμασε ο Ελληνισμός εκεί», εξηγεί στο ΑΠΕ ο επιμελητής της έκθεσης και συλλέκτης, Χρήστος Καλεμκερής. Στις φωτογραφίες του Wild, κυρίαρχο στοιχείο αποτελούν οι εμπορικοί δρόμοι της Πόλης σε μια περίοδο κατά την οποία οι Έλληνες αποτελούσαν ζωτικό στοιχείο της κοινωνικής και οικονομικής ζωής της. Πρόσφατα το Μουσείο Φωτογραφίας «Χρήστος Καλεμκερής» εξέδωσε, επίσης, σχετικό λεύκωμα με τις φωτογραφίες του T. Wild, σε κείμενα του Ζαν- Φρανσουά Περούζ.
Η εκθεση θα διαρκέσει μέχρι 13 Μαρτίου 2011.

Βίλα Καπαντζή
Βασ.Ολγας 108 Θεσσαλονίκη
Εγκαίνια 10 Φεβρουαρίου
Ωράριο λειτουργίας : Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Σάββατο και Κυριακή 10:00 - 18:00, Παρασκευή 10:00 - 14:00 και 18:00 - 21:00 (Δευτέρα κλειστά)
Κόστος : Είσοδος ελεύθερη
Για ομαδικές επισκέψεις παρακαλούμε να προηγείται συνεννόηση με το ΜΙΕΤ, τηλ. 2310 295.170-1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου