Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου 2011

Εκθεση αστροφωτογραφίας του Λουκά Χαψή στο Ίδρυμα Ευγενίδου" με τίτλο “Παρατηρητές του Χρόνου”

Έκθεση αστροφωτογραφίας του φωτογράφου Λουκά Χαψή με τίτλο “Παρατηρητές του Χρόνου” διοργανώνει από 1 ως 27 Φεβρουαρίου 2011, το Ίδρυμα Ευγενίδου, σε συνεργασία με το περιοδικό ΦΩΤΟγράφος.

Εκπληρώνοντας σταδιακά το όνειρο ζωής να καταγράψει τις πιο εντυπωσιακές ολικές εκλείψεις ηλίου σε όλο τον κόσμο, ο φωτογράφος Λουκάς Χαψής περιδιαβαίνει με το φακό του τον ουρανό τα πιο αντιδιαμετρικά σημεία του πλανήτη, από την Αρούμπα ως τη Ζάμπια και από το Καστελόρριζο ως (πρόσφατα) την εξωτική νήσο του Πάσχα. Παρατηρητής των αστρικών σωμάτων και των ουράνιων φαινομένων που ξετυλίγονται μέσα στο χρόνο και αναζητούν την εικονική διατύπωσή τους, ο Λουκάς αποβλέπει στη δημιουργικότητα αλλά και την επιστημονική ακρίβεια, στην τεχνική αρτιότητα αλλά και τις λεπτές προσωπικές πινελιές.
Σχετικά με την αποστολή στη μακρινή Νήσο του Πάσχα (το πιο απομονωμένο σημείο του πλανήτη), ο φωτογράφος μας σημειώνει ότι γι αυτόν, ήταν μια μοναδική ευκαιρία αυτοσυγκέντρωσης και οργάνωσης υλικού. Με τη γνωστή του τελειομανία ο Λουκάς παρέμεινε στο νησί πάνω από ένα μήνα για να κάνει όχι μόνον την έκλειψη αλλά και πολλές αστροφωτογραφίες με κοινό παρονομαστή τα Moai, τα εμβληματικά πέτρινα αγάλματα των Rapa Nui, μοναδικά κατάλοιπα στα απώτατα σύνορα του χαμένου πολυνησιακού πολιτισμού. Η ιδέα ήταν να αξιοποιηθούν τα Moai σαν συνδετικός κρίκος για μια σειρά αστροφωτογραφιών, σε ένα μοναδικό νυκτερινό ταξίδι ανάμεσα στη γη και το γαλαξία, ανάμεσα στο ιστορικό παρελθόν και το αστρικό μέλλον της ανθρωπότητας.

Οι καλύτερες στιγμές από την αποστολή αυτή, περιλαμβάνονται στην έκθεση ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ που διοργανώνει το Ίδρυμα Ευγενίδου από 1η ως 27 Φεβρουαρίου 2011, στους ισόγειους χώρους του Ιδρύματος.
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την 1η Φεβρουαρίου και ώρα 19:30 στο κτίριο του Ιδρύματος (Λ.Συγγρού 387, Παλ. Φάληρο, 17564 είσοδος από οδό Πεντέλης 11).

Διάρκεια 1 εως 27 Φεβρουαρίου 2011
Kαθημερινά 10:00-20:30
Ίδρυμα Ευγενίδου, Λ.Συγγρού 387, Παλ. Φάληρο, 17564 (είσοδος από οδό Πεντέλης 11), Αθήνα
Διοργάνωση: Ίδρυμα Ευγενίδου, περιοδικό ΦΩΤΟγράφος
Επικοινωνία Tηλ: 210 9469670(Εύη Γαρδίκη)
http://www.eugenfound.edu.gr/
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου