Κυριακή, 7 Νοεμβρίου 2010

Εκθεση Φωτογραφίας των Βασίλη Βαρσακέλη, Σπύρου Μαρκογιάννη και Στέλιου Φιλίππου με τον τίτλο "Ο αέναος κύκλος της εργασίας"

Ο τσαγκάρης με τη φαλτσέτα, ο κτηνοτρόφος που αρμέγει, ο γυρολόγος παλιατζής με το κάρο, ο λατερνατζής, ο πεταλωτής αλόγων, ο νταουλτζής, ο επισκευαστής καϊκιών στο καρνάγιο, ο μεταλλωρύχος, είναι μερικοί απο τους αφανείς ήρωες της παράδοσης που προσπαθούν να επιβιώσουν και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της τεχνολογικά εξελισσόμενης κοινωνίας μας.

Με την έκθεση αυτή οι τρεις καλλιτέχνες επιχειρούν να αναδείξουν τα επαγγέλματα που στην πορεία των ετών και υπό την πίεση των τεχνολογικών εξελίξεων είτε παραγκωνίσθηκαν και χάθηκαν είτε προσπαθούν πεισματικά να επιβιώσουν. Παράλληλα να δείξουν και μια καθημερινότητα διαφορετική, πιο απλή· μια καθημερινότητα αλλοτινών εποχών με βάση τον άνθρωπο.
Την έκθεση, που περιλαμβάνει 40 έγχρωμες και ασπρόμαυρες φωτογραφίες μεγάλων διαστάσεων σε καμβά, θα την προλογίσει ο καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής και συνεργάτης της "Διεξόδου" κ. Γιάννης Δακαλάκης.
Ο Σπύρος Μαρκογιάννης κατάγεται από το Μεσολόγγι και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη ως γεωπόνος. Φωτογραφίζει πολλά χρόνια και διαθέτει μεγάλο αρχείο από εικόνες ζωής στην Ελλάδα και το εξωτερικό, από αλλοτινές και σημερινές εποχές, σε slides και ψηφιακή μορφή. Ιδρυτικό μέλος της φωτογραφικής ομάδας f14 – ΚΟΙΝΟΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ και μέλος της φωτογραφικής ιστοσελίδας www.imagemaker.gr, έχει παρακολουθήσει μαθήματα και σεμινάρια φωτογραφίας και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και διαγωνισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο Βασίλης Βαρσακέλης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου μεγάλωσε και τελείωσε τη σχολή Ηλεκτρονικών. Η αγάπη του για το «γράψιμο του φωτός» και της στιγμής ξεκίνησε από την ηλικία των 12 ετών με μια απλή μηχανή Kodak ενώ μια manual Zeiss-ikon σηματοδοτεί μια νέα αρχή για σχολαστικότερη προσέγγιση των θεμάτων. Συνεχίζει να αποτυπώνει αναλογικά και ψηφιακά την ματιά του που αχόρταγα μαγεύεται από το εκπληκτικό φυσικό περιβάλλον και τους ανθρώπους.

Ο Στέλιος Φιλίππου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου και σπούδασε Ηλεκτρονικός , Γραφιστική και Διαφήμιση. Παρακολούθησε σεμινάρια σκηνοθεσίας και κινηματογράφου στη ΧΑΝΘ και φωτογραφίας στο Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του οποίου είναι και μέλος τα τελευταία χρόνια. Ιδρυτικό μέλος της φωτογραφικής ομάδας f14 – ΚΟΙΝΟΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ, μέλος του www.alamy.com του Λονδίνου, του www.fotolia.com της Νέας Υορκης και της φωτογραφικής ιστοσελίδας www.imagemaker.gr, έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις και διαγωνισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Η εκθεση πραγματοποιείται στην πινακοθήκη του κέντρου Λόγου και Τέχνης "Διέξοδος" στο Μεσσολόγι.
Διάρκεια: 31 Οκτωβρίου - 14 Νοεμβρίου

Πηγη: http://www.diexodos.com.gr/ekdiloseisfutureshow.asp?id=174
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου