Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010

Εκθεση φωτογραφίας από της Μαριλένα Βαϊνανίδη στη Nouvelle Decadence με τίτλο "Memory"

Η Μαριλένα Βαϊνανίδη παρουσιάζει την φωτογραφική της δουλειά μέσα από την ατομική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “Memory”. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στη Nouvelle Decadence (πρώην "Συχνότητες") Εμμ. Μπενάκη 87, Αθήνα και θα διαρκέσει από από 5 Οκτωβρίου έως 5 Νοεμβρίου 2010.

Η μνήμη είναι ο πυρήνας της προσωπικής μας ιστορίας. Oι ζωηρότερες μνήμες είναι αυτές των συναισθημάτων και μπορούν ν’ ανακληθούν από μια μυρωδία, έναν ήχο η μια γεύση. Σ’ αυτή τη σειρά φωτογραφιών υπάρχει το στοιχείο των αναμνήσεων των συνδεδεμένων κυρίως με την παιδική ηλικία. Η επεξεργασία και τα χρώματα παραπέμπουν στη νοσταλγία για τα χρόνια της αθωότητας.

“Όταν όμως από ένα μακρινό παρελθόν τίποτα δεν επιζεί, αφού πεθάνουν οι άνθρωποι, αφού καταστραφούν τα άψυχα, μόνες, πιο φθαρτές, αλλά πιο μακρόβιες, πιο άυλες, πιο επίμονες, πιο πιστές, η όσφρηση και η γεύση ζουν για καιρό ακόμα, σαν τις ψυχές, για να θυμούνται, να περιμένουν, να ελπίζουν, πάνω σ’ όλα αυτά τα ερείπια, να βαστούν χωρίς να λυγίζουν, πάνω στη μικρή σχεδόν άυλη σταγόνα τους, το τεράστιο οικοδόμημα της ανάμνησης.”
Μαρσέλ Προυστ

Εως 5 Νοεμβρίου 2010
Kαθημερινά 19.00-02.00
Nouvelle Decadence (πρώην "Συχνότητες"), Εμμ. Μπενάκη 87, στον όροφο,10681, Αθήνα
Καλλιτέχνης - Ομιλητής: Μαριλένα Βαϊνανίδη
Διοργάνωση: Nouvelle Decadence
Επικοινωνία: E: decaclub@gmail.com (Nouvelle Decadence), mariloon.v@gmail.com (Μαριλένα Βαϊνανίδη)
Υπερσύνδεσμος: http://www.decadence.gr
Πηγή:fmag
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου