Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Εργαστήριο, έκθεση και διαγωνισμός φωτογραφίας με τίτλο "Το παλιό Χάνι, ένας ζωντανός χώρος" στη Θεσσαλονίκη

Οι φωτογράφοι που ενδιαφέρονται να φωτογραφίσουν, δηλώνουν την πρόθεσή τους και κλείνουν τηλεφωνικώς ραντεβού (τηλ. 6948058646) για την ημέρα και ώρα που θα τους διατεθεί ο χώρος.
Εργαστήριο, έκθεση και διαγωνισμός φωτογραφίας
με τίτλο "Το παλιό Χάνι, ένας ζωντανός χώρος".

Το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (www.fkth.gr) σε συνεργασία με το Bensousan Han - Μπενσουσάν Χαν, Εδέσσης 6 στη Θεσσαλονίκη, διοργανώνουν μία ιδιότυπη δράση/διαγωνισμό με και για τη φωτογραφία, με την υποστήριξη της Lavart (www.lavart.gr).
Το Bensousan Han - Μπενσουσάν Χαν, ο ξεχωριστός αυτός χώρος/σκηνικό, διακοσίων ετών, ανοίγει τις πόρτες του για τους φωτογράφους (επαγγελματίες και ερασιτέχνες), και τους καλεί να δημιουργήσουν εικόνες εκεί όπου και θα εκτεθούν (Μπενσουσάν Χαν). Οι φωτογράφοι καλούνται να χρησιμοποιήσουν το χώρο ως θέμα, studio ή σκηνικό και να του δώσουν το περιεχόμενο που αυτοί επιθυμούν. Θα φωτογραφίσουν στον χώρο (κατόπιν ραντεβού) στο ύφος, στυλ και είδος που τους ενδιαφέρει. Οι φωτογραφίες τα κλικ των οποίων θα πραγματοποιηθούν στο Bensousan Han - Μπενσουσάν Χαν θα αποτελέσουν το υλικό μίας έκθεσης φωτογραφίας που θα πραγματοποιηθεί στον Χώρο.

Διαδικασίες συμμετοχής
Οι φωτογράφοι που ενδιαφέρονται να φωτογραφίσουν, δηλώνουν την πρόθεσή τους και κλείνουν τηλεφωνικώς ραντεβού (τηλ. 6948058646) για την ημέρα και ώρα που θα τους διατεθεί ο χώρος.
Αφού οριστεί το πότε θα πραγματοποιηθεί η φωτογράφηση, ο κάθε φωτογράφος προσέρχεται με όλον τον απαραίτητο για αυτόν εξοπλισμό, υλικά, μοντέλα κτλ στη συνεννοημένη ώρα του ραντεβού (Bensousan Han - Μπενσουσάν Χαν, Εδέσσης 6, Θεσσαλονίκη).
Θα του διατεθούν 30 λεπτά για να φωτογραφήσει στους χώρους του μνημείου.
Οι φωτογράφοι θα εισέρχονται στον χώρο σε γκρουπ έως 4 ατόμων.
Ο κάθε φωτογράφος έχει δικαίωμα να στείλει μία και μόνο φωτογραφία μέχρι την παρακάτω ημερομηνία.

Όροι Διαγωνισμού:
- Η συμμετοχή είναι ανοιχτή για όλους και όλες.
-Η δήλωση συμμετοχής γίνεται τηλεφωνικώς και ο διαγωνιζόμενος συμφωνεί την ημέρα και ώρα κατά την οποία θα προσέλθει για να φωτογραφήσει στον χώρο.
- Προθεσμία συμμετοχής μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου.
-Το κόστος συμμετοχής (χρήσης του χώρου) είναι 5 ευρώ, ποσό το οποίο καταβάλλεται κατά την προσέλευση στον χώρο, πριν την έναρξη της φωτογράφησης, και αντιστοιχεί στη συμμετοχή του καθενός φωτογράφου.
- Θα δοθεί αναμνηστικό συμμετοχής.
-Για ευνόητους λόγους που έχουν σχέση με το περιορισμένο του διαθέσιμου χρονικού διαστήματος, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, ως προς τα ραντεβού για τη φωτογράφιση.
-Ο κάθε διαγωνιζόμενος θα υποβάλει στη διοργάνωση μία και μόνο φωτογραφία, με την οποία και θα συμμετάσχει στην ομαδική έκθεση και τον σχετικό διαγωνισμό.
- Οι φωτογραφίες αποστέλλονται σε υψηλή ανάλυση (για εκτύπωση μεγέθους 30Χ40 εκατοστά στο email: bensousanhan@gmail.com μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου 2018.
-Οι συμμετοχές που θα υποβληθούν, θα εκτεθούν σε μία μεγάλη ομαδική έκθεση στον κεντρικό χώρο του Μπενσουσάν Χαν, στις 14 Δεκέμβρη, όπου και θα γίνει η βράβευση των νικητών.
-Τα εγκαίνια της έκθεσης και οι βραβεύσεις θα γίνουν στις 14 Δεκεμβρίου 2018.
-Ο κάθε διαγωνιζόμενος θα έχει 30 λεπτά στη διάθεσή του μέσα στους χώρους του Μπενσουσάν Χαν για να ολοκληρώσει τη φωτογράφιση.
-Οι συμμετέχοντες μπορούν να ενταχτούν σε γκρουπ μέχρι τεσσάρων ατόμων.
-Φωτογραφίες που θα φτάσουν στη διοργάνωση δίχως τη σχετική εγγραφή, απορρίπτονται.
-Το κόστος των εκτυπώσεων της έκθεσης το αναλαμβάνει η διοργάνωση.
- Η επιλογή του νικητή, και των δύο διακρίσεων θα γίνει από επιτροπή που θα αποτελείται από τους Βασίλη Καρκατσέλη (Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης), Stelios Dokouz (Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Μπενσουσάν Χαν) και Δημήτρη Φαργκάνη (ιδρυτής της Lavart).
- Προβλέπεται και βραβείο κοινού, το οποίο και θα βαθμολογήσει τις φωτογραφίες κατά την ημέρα των εγκαινίων, στις 14 Δεκεμβρίου 2018.
-Τα αποτελέσματα των βραβεύσεων είναι οριστικά.
-Στο τέλος της έκθεσης, οι συμμετέχοντες φωτογράφοι θα έχουν την δυνατότητα να παραλάβουν την εκτυπωμένη φωτογραφία τους, στην ενδεικτική τιμή της εκτύπωσης.
-Τα πάσης φύσεως πνευματικά δικαιώματα των φωτογραφιών ανήκουν στους δημιουργούς τους. Η διοργάνωση θα χρησιμοποιήσει κάποιες εικόνες αποκλειστικά για την προώθηση της συγκεκριμένης έκθεσης και μόνο.

Facebook Page Event

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου